Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Humanitarna akcija

Pomozimo Stjepanu da dobije nova kolica

Foto: Privatni album
Svi koji žele pomoći Stjepanu mogu to učiniti uplatom novčanog priloga na račun Addiko banke, IBAN: HR95 2500 0093 1071 3688 2, koji je otvoren isključivo za potrebe humanitarne akcije

Mještani općine Gundinci na istoku Brodsko-posavske županije pokrenuli su humanitarnu akciju za pomoć svom nepokretnom sugrađaninu Stjepanu Mihiću (28). U nesreći koja se prije deset godina dogodila na moru, gdje je na terenu radio kao zavarivač, Stjepanu je teško stradala kralježnica i od tada je prikovan za invalidska kolica, a ne može kontrolirati ni prste na rukama. Inicijator akcije je Stjepanov prijatelj Dario Markovinović, a pokrovitelj je Općina Gundinci.

Okrugli stol o prevenciji obiteljskog nasilja Problem doista postoji, ne smijemo ostati gluhi i slijepi

- Cilj akcije je kupiti Stjepanu elektromotorna invalidska kolica i tako mu omogućiti veću mobilnost, samostalnost i manju ovisnost o drugima. Stjepan je prije imao elektromotorna kolica, ali često su se kvarila, a popravci su bili skupi. Stoga sam pomislio kako bi bilo dobro pokrenuti akciju da mu se kupe nova kolica koja se neće stalno kvariti - rekao je Dario Markovinović.

Svi koji žele pomoći Stjepanu mogu to učiniti uplatom novčanog priloga na račun Addiko banke, IBAN: HR95 2500 0093 1071 3688 2, koji je otvoren isključivo za potrebe humanitarne akcije. Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila: dario.markovinovic@zoho.com ili na broj mobitela 091/727-1979.

Glavni događaj humanitarne akcije "Omogućimo mobilnost Stjepanu" je koncert koji će se održati 22. prosinca u 18 sati u Gundincima.