Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Okrugli stol o prevenciji obiteljskog nasilja

Problem doista postoji, ne smijemo ostati gluhi i slijepi

Foto: Ivica Galović/ PIXSELL
Na okruglom stolu istaknuto je da se nasilje u obitelji kod nas još uvijek smatra obiteljskim problemom koji je zatvoren u četiri zida

Nasilje u obitelji kod nas se još uvijek smatra obiteljskim problemom koji je zatvoren u četiri zida. U nekim sredinama sramota je reći da se u toj kući događa zlostavljanje – kazala je policijska službenica za prevenciju Irena Held na okruglom stolu o prevenciji obiteljskog nasilja u Slavonskom Brodu.

Brkati studeni u Požegi - mjesec muškog zdravlja Rana dijagnoza za izlječenje i dulji život

U prvih 10 mjeseci ove godine podneseno je jedan posto manje optužnih prijedloga vezanih uz nasilje u obitelji, a među počiniteljima nasilja evidentirana su i tri maloljetnika.

– Želimo produbiti svijest o tom problemu koji zaista postoji kako bi se tolerancija svela na što manju mjeru i kako bismo svi reagirali na nasilje, da ne ostanemo gluhi i slijepi – istaknula je Irena Held.

Prema riječima predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Brodsko-posavske županije Zdenke Bošnjak, okrugli stol bio je prilika da se ovaj problem stavi u fokus javnosti, da se povežu oni koji rade sa žrtvama nasilja, ali i da se one koje nasilje trpe ohrabri da izađu iz nasilničke sredine.

Okrugli stol o prijenosu poslova ureda državne uprave na županije Administrativne usluge bit će bliže i dostupnije građanima

Ovim okruglim stolom Brodsko-posavska županija uključila se u globalnu kampanju “16 dana aktivizma” protiv nasilja nad ženama.

– Nasilja je uvijek bilo i bit će ga, ali moramo se boriti protiv toga i učiti mlade i djecu već od vrtićke dobi da nasilje nije dobro – poručila je Zdenka Bošnjak.