Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Grad Slatina financira udruge

"Ponosni smo na naše udruge"

Foto: Mihaela Feldi
Ugovore s predstavnicima udruga potpisao je gradonačelnik Ostrošić

Nedavno su potpisani ugovori s predstavnicima udruga s područja Slatine kojima je odobren novac iz gradskog proračuna za 2019. Sredstva su odobrena za financiranje njihovih programa i projekata u četiri kategorije - za udruge branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata ukupno 117.500 kuna, za udruge iz područja socijalne skrbi i zdravstvene zaštite 99.500 kuna, za udruge u kulturi 95.000 kuna te za udruge iz ostalih društvenih djelatnosti u iznosu od 126.000 kuna.

Slatina Posjet pučke pravobraniteljice “Slatina je socijalno osjetljiv grad”

– Grad Slatina ima jako građansko društvo i udruge čime se izuzetno ponosim i često ističem tu suradnju u sklopu koje razmjenjujemo iskustva i rastemo te se nadam da će tako biti i ubuduće – istaknuo je gradonačelnik Denis Ostrošić.

– Da imamo kvalitetne udruge to se vidi svakodnevno po aktivnostima od kulturnih udruga preko udruga proisteklih iz Domovinskog rata do onih koje se bave socijalnom tematikom. Sve je to ono što čini naš grad ovakvim kakav on jest i doprinosi da život u njemu bude ljepši – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Slatine Dario Vrbaslija. Novac su dobili Hrvatski časnički zbor Grada Slatine, Hvidra Slatina, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slatina-Orahovica, Udruga maratonaca VPŽ-a "Glasnici istine"... Sredstva su dodijeljena i Udruženju klubova liječenih alkoholičara Slatina, Udruzi osoba s invaliditetom Slatina, Društvu multiple skleroze VPŽ-a. Na tom su popisu, nadalje, Ogranak Matice hrvatske Slatina, Gradska glazba Slatina, Gradsko pjevačko društvo "Zrinski" Slatina.

Agenda 2030 Slatina s mađarskim gradovima surađuje i na projektima vezanima uz zapošljavanje