Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Posjet pučke pravobraniteljice

“Slatina je socijalno osjetljiv grad”

Slatina
Foto: Mihaela Feldi
Tijekom sastanka pravobraniteljica je doznala koliko Grad Slatina izdvaja za socijalno ugrožene, kakva je suradnja s Centrom za socijalnu skrb, Gradskim društvom Crvenog križa i udrugama civilnog društva te podupire li financijski njihov rad

Pučka pravobraniteljica Lora Vidović posjetila je nedavno Virovitičko-podravsku županiju, u kojoj se tijekom dvodnevnog posjeta susrela s brojnim građanima, predstavnicima organizacija civilnog društva i predstavnicima tijela javne vlasti. Sastala se, tako, i s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem te suradnicima u Gradskoj upravi. Prije tog sastanka, savjetnici pravobraniteljice primali su pritužbe građana koji smatraju da su im ugrožena ili povrijeđena ljudska prava.

Potpisani ugovori Ove godine 420.000 kuna za programe četiriju udruga s područja socijalne skrbi

Tijekom sastanka pravobraniteljica je doznala koliko Grad Slatina izdvaja za socijalno ugrožene, kakva je suradnja s Centrom za socijalnu skrb, Gradskim društvom Crvenog križa i udrugama civilnog društva te podupire li financijski njihov rad. Nezaposlenost i zapošljavanje također su bile teme razgovora, na tragu osiguravanja egzistencije socijalno ugroženim osobama i obiteljima.

POHVALNO Sisačka udruga vodeća po pružanju besplatne pravne pomoći u RH

– Imali smo jako ugodan i konstruktivan sastanak. Važno mi je doznati što sve Grad Slatina može i radi da bi se olakšao život građanima jer pokazatelji nisu baš najbolji kada govorimo o siromaštvu ovoga kraja, a takva je slika i u cijeloj županiji. Tu se posebno misli na osobe starije životne dobi, one koji žive u udaljenim dijelovima grada, nemaju dostupnu vodu, ceste, prijevoz… – rekla je Vidović izrazivši zadovoljstvo informacijama koliko je Grad Slatina socijalno osjetljiv i što čini za građane. – Pozivam građane da se jave Uredu pučke pravobraniteljice ako smatraju da neko državno tijelo krši neko njihovo pravo, a mi ćemo dati sve od sebe da istražimo o čemu je riječ – zaključila je.

Projekt Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Osigurana pomoć u kući za 25 branitelja