Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Projekt Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Osigurana pomoć u kući za 25 branitelja

Foto: Branimir Bradarić
Projekt je vrijedan više od 1,9 milijuna kuna,a predviđeno je zapošljavanje osoba

U Vukovaru je održana početna konferencija EU projekta „Pomoć u kući za hrvatske branitelje – HELP“. Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara Franjo Šoljić podsjetio je kako je Koordinaciji odobren taj projekt, a da je partner u provedbi Udruga policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar. Prema njegovim riječima projekt je vrijedan više od 1,9 milijuna kuna, a predviđeno je zapošljavanje 16 osoba.

Okoliš Mališani iz vrtića, učenici i članovi udruga sadili grmlje, cvijeće i uređivali žardinjere uz Dunav

– Braniteljsko-stradalnička populacija sve je starija te joj treba pomoć i njega u kući. Ovim je projektom osigurana pomoć u kući za 25 branitelja u trajanju od dvije godine. Imamo dosta roditelja poginulih branitelja koji su ušli u osmo desetljeće života i ovo je malo što ćemo im pružiti u odnosu na ono što su dala njihova djeca i sami branitelji u stvaranju neovisne Hrvatske – rekao je Šoljić.

Pojasnio je da će zaposleni na projektu redovito obilaziti korisnike i pružati im pomoć i njegu. Bit će kupljeno i kombi vozilo prilagođeno invalidima tako da će ih se moći prevoziti i do liječnika ili kamo god se za to ukaže potreba.

Govoreći o projektu dogradonačelnica Vukovara Ivana Mujkić rekla je kako se projekt realizira na inicijativu Grada Vukovara te da su okupili udruge koje su željele sudjelovati i započeli lijepu priču koja je ujedinila lokalnu samoupravu, Vuru i braniteljske udruge.

Zajedničkim projektima do kvalitetnijeg života djece Sportske aktivnosti za djecu iz siromašnih obitelji i djecu s poteškoćama u razvoju bez aditiva Vukovarski Walkow prepoznaje sve više ljubitelja craft piva