Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Sve bolji turistički rezultati u Garešnici

Porast stranih gostiju, najviše dolazili Talijani, Nijemci...

Foto: Grad Garešnica
U Garešnicu su gosti najčešće dolazili zbog rekreacije i sporta i to ponajprije zbog lova i ribolova

Turistički rezultati Garešnice iz godine u godinu sve su bolji, a razlog tomu su stalna ulaganja u razvoj turizma kako bi Garešnica postala prepoznatljiva na karti kontinentalnih turističkih destinacija i kako bi u konačnici turizam postao važan izvor prihoda gospodarskim subjektima koji se njime bave.

Dio novca iz fondova EU Uskoro će se od Ciglenice do Garešnice hodati nogostupom

U 2019. zabilježena su 3672 dolaska s tim da su 2080 dolazaka ostvarili domaći, a 1592 strani gosti. Registrirano je 8126 noćenja od čega 4659 domaćih, a 3467 stranih gostiju. Kad se ti podaci usporede s godinom prije, vidljivo je da je u prošloj godini ostvareno 7,2 posto više dolazaka i gotovo 20 posto više noćenja.

– U strukturi gostiju i dalje su najbrojniji domaći posjetitelji, a njih je lani bilo tri posto više u odnosu na godinu prije. Veseli nas i podatak što se u 2019. nastavio rast broja stranih gostiju kojih je bilo 13 posto više u usporedbi s 2018., a među njima je najviše Talijana, Nijemaca i Slovenaca. U prosjeku su gosti u Garešnici boravili 2,2 dana čime je povećano i prosječno trajanje boravka u danima za 11 posto – rekla je direktorica Turističke zajednice Sjeverna Moslavina Daniela Belak.

Projekt EU Svečano otvoren Tehno park Garešnica

U Garešnicu su gosti najčešće dolazili zbog rekreacije i sporta i to ponajprije zbog lova i ribolova, a najviše gostiju odsjelo je u hotelu Garić koji je definitivni predvodnik garešničkog turizma s obzirom na svoje smještajne i ugostiteljske kapacitete. Od ukupno 8126 noćenja u njemu je ostvareno čak 5479.