Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Dani srpske kulture

“Poruke dobra treba pretvarati u djela”

Belišće
Foto: Grad Belišće
Primjer je to, rečeno je, političkog, diplomatskog, ekonomskog i kulturnog događaja kakvog se ne bi postidjele ni države

Dani srpske kulture održani su u sklopu "Belišćanske zlatne jeseni 2018.". Upriličen je i prijam za generalnog konzula Republike Srbije u RH Gorana Petrovića te delegacije Općine Bogatić iz Srbije, Općine Mojkovac i Kolašin iz Crne Gore, Općine Radoviš iz Makedonije, Grada Biograda na Moru i Grada Benkovca.

autobus subvencije Grada Belišća Besplatan prijevoz za učenike

– "Belišćanska zlatna jesen" primjer je političkog, diplomatskog, ekonomskog, kulturnog i sportskog događaja, kakvog se ne bi postidjele ni države, ni regije, a kamoli grad veličine Belišća. To je ono što nam treba u mnogo većem opsegu nego dosad kako bi odnosi Srbije i Hrvatske i svih drugih država bili na najvišem mogućem nivou – poručio je generalni konzul Petrović.

Predsjednik Općine Bogatić Nenad Beserovac istaknuo je kako od kulture i sporta sve počinje, no da je i želja da se ta suradnja proširi na ekonomski i svaki drugi dio društvenog života.

Belišćanska zlatna jesen Zlatna jesen Pekmezijada, kuhanje čobanca, mimohod folkloraša...

Gradonačelnik Dinko Burić ponovno je naglasio kako je Belišće nastalo na temeljima 22 nacionalne skupine. – Upravo to bogatstvo različitosti motivacija je svima nama da živimo onako kako često govorimo da bismo trebali živjeti. Često sve ostaje samo na riječima. Mi želimo poruke dobra koje iščitavamo i dobivamo pretvarati u djela – rekao je on. Podsjetio je kako je prije nekoliko godina počelo u Belišću predstavljanje kultura manjinskih naroda.

– Promjene nabolje ne kreću uvijek s kraljevskih dvora, za ljudski rod važne poruke i promjene najčešće ipak kreću iz onih malih, skrovitih mjesta, pa i iz ''štalice'', kako nas poučava i Biblija – poručio je. Održana je i predstava gostujućeg Amaterskog kazališta "Janko Veselinović" iz Bogatića.

Radno ljeto u prigradskim naseljima Prigradska naselja Obnavlja se zgrada NK Hrvatski sokol u Bocanjevcima za 600.000 kuna