Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Ugovori vrijedni 25 milijuna kuna

Posavec: Županija je najveći investitor u Međimurju

Foto: Međimurska županija
Ministar Marko Pavić uručio je 34 ugovora, uglavnom za energetsku obnovu javnih zgrada

Energetska obnova Doma za starije i nemoćne osobe, Županijske bolnice i Graditeljske škole, gradnja vrtića u Murskom Središću... To su samo neki od ukupno 34 ugovora iz programa sufinanciranja provedbe projekata EU na regionalnoj i lokalnoj razini za ovu godinu koje je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić u Čakovcu uručio korisnicima iz Međimurske i Koprivničko-križevačke županije.

energetska obnova Bolji uvjeti rada i milijunske uštede na režijama

– Ova Vlada je ugovaranje podigla s devet na sadašnjih 77 posto i dosad je isplaćeno tri milijarde eura. Iz Nacionalnog fonda za pomoć za sufinanciranje postojećih projekata EU, od raspoloživih 300 milijuna kuna ovdje dodjeljujemo više 30 milijuna kuna. Radi se o energetskim obnovama škola i vrtića, dodjeljivanja sredstava različitim centrima koji su se javili na natječaj. Ovime smo združili dvije županije, ugovore vrijedne 30 milijuna i vjerujemo da će ovo biti veliki poticaj načelnicima, gradonačelnicima i županima dviju županija u provođenju sličnih projekata EU na njihovim područjima – rekao je ministar Marko Pavić.

Ukupna vrijednost ugovora dodijeljenih korisnicima iz Međimurske županije je 25,118.406 kuna.

Međimurska županija Podrška poduzetnicima u osvajanju tržišta U inkubatoru raste četrdeset tvrtki s više od 120 zaposlenih

– Za nas je ovo izuzetno važno budući da je Županija kao institucija najveći investitor u Međimurju. U povlačenju sredstava iz europskih fondova među vodećim smo županijama– istaknuo je župan Matija Posavec. Do sada je, dodao je, ukupno povučeno gotovo dvije milijarde kuna.