Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Krizne okolnosti u Petrokemiji

Poslovanje bez većih poremećaja

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Tvrtka određene rizike očekuje u sustavu međunarodne logistike, ali situacija je za sada pod kontrolom

Petrokemija d.d., najvažnija tvrtka na kutinskom području, bez obzira na epidemiju koronavirusa, za sada posluje u skladu s redovnim mjesečnim planovima poslovanja. Kako je Petrokemija d.d. tvrtka koja je značajno i konstantno međunarodno umrežena, procijenjeno je da je zbog takvog organizacijsko-tehnološkog i prodajnog sustava izložena rizicima vezanim uz epidemiju koronavirusa te u proteklom razdoblju slijedi sve upute nadležnih državnih institucija.

Reciklažno dvorište vrijedno 3,8 milijuna kuna Kutinčani će u travnju dobiti mjesto na koje će moći odlagati više od 40 vrsta korisnog otpada bez plaćanja naknada

U skladu s navedenom procjenom rizika, tvrtka je od 18. ožujka 2020. prešla na planirani i utvrđeni sustav rada u kriznim okolnostima vodeći brigu o zaštiti radnika i kupaca, te o urednom ispunjavanju svih preuzetih obveza. Tvrtka određene rizike očekuje u sustavu međunarodne logistike, ali situacija je za sada pod kontrolom. Prema trenutačno raspoloživim informacijama i procjenama, uprava tvrtke vjeruje da bi se poslovanje u kratkoročnom razdoblju trebalo odvijati bez većih proizvodnih, komercijalnih ili financijskih poremećaja.

– Opskrba sirovinama dostatna je za planiranu proizvodnju u narednom razdoblju, sva postrojenja rade normalno, a sustav rada prilagođen je mjerama za poslovanje u uvjetima krize. Što se tiče otpreme gotovih proizvoda, sve potrebe za sezonu koja je u tijeku bit će uredno isporučene te se procjenjuje da će zaliha gotovih proizvoda i proizvodni proces koji je u tijeku osigurati podmirenje planiranih potreba u potpunosti na prioritetnom domaćem i većini izvoznih tržišta – ističu u tvrtki.