Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Reciklažno dvorište vrijedno 3,8 milijuna kuna

Kutinčani će u travnju dobiti mjesto na koje će moći odlagati više od 40 vrsta korisnog otpada bez plaćanja naknada

1/2
Foto: Grad Kutina
Za Kutinu je zakonska obveza, u skladu s brojem stanovnika, gradnja jednog reciklažnog dvorišta

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić obišao je gradilište reciklažnog dvorišta u Radićevoj ulici u Kutini. Reciklažno dvorište nalazi se uz deponij komunalnog otpada, investicijska vrijednost radova iznosi 3,8 milijuna kuna, od čega je 2,8 milijuna kuna sufinancirano iz Kohezijskog fonda, 300.000 kn iz sredstava Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te 700.000 kuna iz sredstava Grada Kutine.

Dogovor o povećanju plaća Osam posto veća plaća za odgojiteljice u Kutini

Rok do 3. travnja

– Nadam se da ćemo odvajanjem otpada u ovom reciklažnom dvorištu pospješiti postotak našeg izdvojenog otpada te time dostići zahtjeve Europske komisije za više od 50% odvojenog otpada – rekao je gradonačelnik iskazavši zadovoljstvo radovima i njihovim napretkom u posljednje vrijeme.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduard Gelešić objasnio je kako je zakonska obveza za Grad Kutinu da, u skladu s brojem stanovnika, sagradi jedno reciklažno dvorište.

Ministrica kulture u Muzeju Moslavine Uređenjem podrumskih prostorija dobio bi se dodatan prostor za pohranu eksponata ustanove

– Radovi se polako približavaju kraju te je rok za završetak 3. travnja. Površina samog reciklažnog dvorišta je oko 2000 m2. Tijekom projekta promijenile su se visine poplavnih voda Lonjskog polja te je zbog te ugroze visina reciklažnog dvorišta morala biti usklađena, odnosno povišena s obzirom na nove okolnosti. Uspostavom reciklažnog dvorišta doprinijet će se povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište – rekao je Gelešić.

– Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta označava nastojanja za implementacijom cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Kutine. Time će građani dobiti prostor za odlaganje čak 40 vrsta korisnog otpada bez dodatnih naknada za navedeno.

Obnova Baraka – kultno okupljalište mladih u novom sjaju

Uz predočenje osobne

Dvorište je predviđeno za fizičke osobe, a ne pravne te će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu kako bi se moglo odložiti otpad u reciklažno dvorište – rekla je Adrijana Cvrtila, direktorica Eko-Moslavine.