Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Obnova

Baraka – kultno okupljalište mladih u novom sjaju

Foto: Grad Kutina
Otvorenje je u petak 13. ožujka kada će nastupiti FNC Diverzant, Mašinko, Tačke

– Kutina će nakon uređenja imati klub mladih kakav naši mladi zaslužuju i zadovoljan sam, jer malo je gradova koji imaju ovakav prostor za mlade. Trenutačno su u tijeku radovi na priključenju vodovoda u vrijednosti od 150.000,00 kn dok će se do kraja godine uložiti još 300.000,00 kn kako bi Baraka zadovoljila minimalne uvjete za rad – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić pri obilasku radova na kultnoj Baraki, okupljalištu mladih Kutinčana i šire.

U Kutini 40-ak mališana na listi čekanja za dječji vrtić U travnju će u OŠ Vladimira Vidrića biti mjesta za još jednu jasličku skupinu

Do sada je uloženo oko 700.000 kn pri čemu se, dakle, u 2020. godini planira uložiti još 300.000 kuna u obnovu Barake. Službeno otvorenje najavljeno je za petak 13. ožujka kada će nastupiti FNC Diverzant, Mašinko, Tačke.

– Čeka nas još puno posla oko finalne obnove, ali minimalni uvjeti i jako puno volje, želje i srca dali su nam priliku da zajedno s vama proslavimo početak jedne nove povijesti kutinske alternativne scene – rekao je Branko Kranjčević, predsjednik Kulturnog centra mladih (KCM) izrazivši zadovoljstvo i zahvalnost Gradu što je Baraka obnovljena.

– Grubi obrtnički radovi su dovršeni te se sada kreće na radove poput uređenja podova, grijanja i ostaloga. Baraka ima veliku važnost za kutinsku mladež te će njezinim ponovnim otvorenjem grad dobiti prostor za radionice, koncerte, ali i sviraonicu kako bi mladi imali gdje svirati i družiti se – rekao je Mišel Novosel, voditelj projekta obnove Barake.

Uloženo dva milijuna kuna Utrkama najmlađih otvorena atletska staza na stadionu

– Na širem području ne postoji ništa slično Baraci, od Osijeka do Zagreba, te se nadam ovom adaptacijom pružiti našim mladima prostor kakav zaslužuju u nešto novijem, ali adekvatnijem prostoru – zaključio je gradonačelnik Babić.