Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Uloženo dva milijuna kuna

Utrkama najmlađih otvorena atletska staza na stadionu

Foto: Grad Kutina
Atletsku stazu potpuno je financirao Grad Kutina s dva milijuna kuna

Utrkom djece Dječjeg vrtića Kutina službeno je otvorena nova atletska staza na gradskom stadionu u Kutini.

Veliki planovi Muzeja Moslavine u povodu 60. godišnjice postojanja Uz pripremu novih prostora za zbirke stiže i mobilna aplikacija za posjetitelje

Riječ je o tartan-stazi koja će kutinskim atletičarima i ostalim sportašima značiti adekvatne uvjete za treniranje koje im je niz godina bilo otežano jer je stara staza bila uništena.

Atletsku stazu potpuno je financirao Grad Kutina s dva milijuna kuna.

Na stadionu u Kutini okupili su se atletičari mlađe generacije koji su simbolično održali nekoliko utrka, a među njima su trčala djeca Dječjeg vrtića te članovi Atletskog kluba Moslavina koji je nedavno proglašen najuspješnijim atletskim klubom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je svima koji su participirali u ovom projektu.

U Noći muzeja Muzej Moslavine obilježio 60. godišnjicu rada

– Rezultati naših atletičara i paraolimpijaca izuzetno su dobri i na ovaj način im želimo zahvaliti. Atletsku stazu sami smo financirali i nadam se da ćemo time našim atletičarima omogućiti da ostvaruju još bolje rezultate te da se i naši najmlađi još više uključe u atletiku. Istodobno i svi oni koji se rekreativno bave sportom mogu ovdje trenirati – poručio je gradonačelnik.

Stvaranje boljih uvjeta za kutinske atletičare pozdravio je i Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza koji je uz brojne sportske djelatnike bio na prvim utrkama na novoj tartan-stazi.