Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U Kutini 40-ak mališana na listi čekanja za dječji vrtić

U travnju će u OŠ Vladimira Vidrića biti mjesta za još jednu jasličku skupinu

1/2
Foto: Grad Kutina
Prilikom obilaska radova na adaptaciji prostora u OŠ V. Vidrića, gradonačelnik je napomenuo da provode korake ka gradnji novog dječjeg vrtića

U kutinskoj Osnovnoj školi Vladimira Vidrića u tijeku je adaptacija prostora čime bi se on mogao prenamijeniti za jednu jasličku skupinu. Naime, u Kutini postoji 40-ak djece na listi čekanja za dječji vrtić od kojih njih 15-ak imaju maksimalan broj bodova, odnosno oba roditelja su zaposlena, a djeca su navršila ili će uskoro napuniti godinu dana.

Ulaganja u prigradska naselja Kutinska Slatina dobit će do kraja svibnja dječje igralište

– Kako bismo našim najmlađim sugrađanima omogućili smještaj u jaslicama, u OŠ V. Vidrića u tijeku je adaptacija prostora za čiju realizaciju smo izdvojili oko 300.000 kuna iz proračuna. Još 50.000 kuna izdvojit ćemo za opremanje prostora. Nadamo se da će spomenuti prostor biti u funkciji početkom travnja te će naši mališani imati svoj prostor, a roditelji će moći bezbrižno odlaziti na posao – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić prilikom obilaska radova.

– Početak rada odgojne skupine planiran je za 1. travnja te će svi roditelji biti pravodobno obaviješteni i u skladu s time će s njima biti obavljeni intervjui kako bi djeca mogla krenuti u vrtić – dodala je ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov.

Podsjetimo, prošle je godine u OŠ “V. Vidrić” prenamijenjen prostor za jednu skupinu jaslica nazvanu Vrapčići, a pokrenuti su koraci ka gradnji novog vrtića. Početkom veljače prezentiran je projekt gradnje i opremanja Dječjeg vrtića u Kutini.

Osim projektne dokumentacije, ishođena je i građevinska dozvola za vrtić čija bi površina iznosila 1.235,00 m². Predviđena lokacija je Ulica Silvija Strahimira Kranjčevića u Kutini, a vrijednost projekta je procijenjena na 22,5 milijuna kuna.

– Dječji vrtić je među prioritetima Grada Kutine te se nadamo da ćemo ga prijaviti za sufinanciranje EU ili Republike Hrvatske dok bi dio sredstava bio iz gradskog proračuna. Našim sugrađanima je vrtić od iznimne važnosti te je on jedan od preduvjeta kako bi mladi ne samo ostajali, nego i dolazili u Kutinu – rekao je gradonačelnik Babić.

Ministar gospodarstva sastao se s gradonačelnikom Kutine Nova perspektiva razvoja Kutine

U vrtiću se planira osigurati prostor za osam grupa, odnosno 138 vrtićanaca (tri jasličke grupe s pratećim prostorijama + pet vrtićkih grupa s pratećim prostorijama), višenamjenski prostori: dvorana, spremište rekvizita, spremište didaktičkih sredstava, prostori za djelatnike te ostali prostori koji bi bili predviđeni kao tehnički blok, distribucijska kuhinja s pratećim prostorijama.