Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ulaganja u prigradska naselja

Kutinska Slatina dobit će do kraja svibnja dječje igralište

1/2
Foto: Grad Kutina
U novo igralište uložit će se pola milijuna kuna od čega je 355.950 kuna iz fondova EU i državnog proračuna. Ostatak daje Grad Kutina

U 2020. godini Grad Kutina sagradit će i opremiti dječje igralište u Kutinskoj Slatini, za što je proteklog tjedna potpisan ugovor između Grada Kutine i izvođača radova, tvrtke Kriška Hiža iz Ivanić Grada.

Ministar gospodarstva sastao se s gradonačelnikom Kutine Nova perspektiva razvoja Kutine

Prostor za igru i druženje

Kako je rečeno tom prilikom dječje će igralište doprinijeti razvoju opće društvene infrastrukture, odnosno infrastrukture vezane za sport i rekreaciju djece na području naselja Kutinska Slatina, koje je ujedno i dio područja LAG-a Moslavina. Time će se ostvariti preduvjeti za kvalitetniji život i razvoj zajednice navedenog naselja, osobito djece, te im omogućiti sigurnu igru i sadržajnije provođenje slobodnog vremena.

Vrijednost projekta je 500.000 kuna, a 2019. godine odobreno je sufinanciranje ovog projekta u iznosu od 355.950 kn od strane Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Republike Hrvatske dok ostatak sredstava osigurava Grad Kutina u svome proračunu.

– S radovima se kreće odmah, a sam rok završetka radova je kraj svibnja 2020. godine. Drago mi je da jedno prigradsko naselje, odnosno Kutinska Slatina, dobiva kvalitetno dječje igralište i da će se obogatiti sam centar naselja – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić prilikom potpisivanja ugovora s direktorom tvrtke Kriška Hiža Goranom Rajčevićem.

Gradonačelnik je tom prilikom podsjetio kako su prošle godine dovršena dječja igrališta u sklopu dječjeg vrtića Maslačak i Neven te kako je u planu obnova svih dječjih igrališta i proširenje centralnog dječjeg igrališta na Trgu dr. Franje Tuđmana dodatnim spravama.

Veliki planovi Muzeja Moslavine u povodu 60. godišnjice postojanja Uz pripremu novih prostora za zbirke stiže i mobilna aplikacija za posjetitelje

– Ovime želimo pokazati kako nam je cilj ulagati i u prigradska naselja i razvijati ih, ne samo u gradsko područje, zaključio je gradonačelnik.

– Za Kutinsku Slatinu ovo igralište ima veliku važnost jer smo veće prigradsko naselje na sjeveru Kutine te imamo veći broj djece i mladih obitelji koji će sada dobiti kvalitetan prostor za igru i druženje – dodao je predsjednik mjesnog odbora Kutinska Slatina Ivica Smola.

Zipline za djecu

Između ostalog, igralište će biti opremljeno ziplineom prilagođenim za djecu, većom platformom s toboganom, mrežama za penjanje, ljuljačkama te trampolinom u razini zemlje kako bi djeca raznih dobnih skupina mogla uživati u njemu.

U Repušnici obilježen Svjetski dan vlažnih staništa Lonjsko polje, posljednju veliku močvaru Europe i hrvatsko bogatstvo treba očuvati