Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Proslavljen Dan grada Slatine

Postaju grad napretka i brojnih projekata, a cilj je zadržati mlade i vratiti iseljene

1/2
Foto: Mihaela Feldi
Bogatstvo su Slatine ljudi, a oni zaslužuju kvalitetan život u ovom gradu koji se budi, diže i razvija, rekao je Ostrošić

Slatina je danas grad napretka i brojnih projekata koji će otvoriti nova radna mjesta te učiniti život ljepšim i ugodnijim kako bismo zaustavili iseljavanje i potaknuli trend povratka. Slatina za to ima potencijala jer ona već jest grad po mjeri čovjeka, no uvijek postoji prostor za napredak i poboljšanje, pa zašto ne bismo svojim snagama i zajedničkim rukopisom pisali nove, pozitivne stranice povijesti našega grada – poručio je Dario Vrbaslija, predsjednik Gradskog vijeća, na svečanoj sjednici Vijeća u povodu Dana grada Slatine i 722. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine.

Potpisan ugovor Uredit će Poučnu stazu Bunarić – Javorica

Veliki jubileji

Godina je ovo velikih jubileja – organizira se 25. međunarodna slatinska smotra folklora i 25. međunarodni festival klasične avangardne glazbe Dani Milka Kelemena te se obilježava 50 godina slatinskog radija, dok 100. obljetnice slave slatinski nogomet i Župa sv. Josipa.

– Prošla je godina bila za Slatinu najvažnija u investicijskom pogledu, od ulaska Hrvatske u EU, jer su otvoreni fondovi za investicijske projekte malih i srednjih gradova za koje smo se nastojali pripremiti i osigurati sredstva, a ove je godine počela realizacija tih projekata. Brojni su već završeni ili su pri kraju. Uz već pokrenute, ali i projekte koji su pred vratima, Slatina će postati veliko gradilište koje će donijeti nova radna mjesta i boljitak brojnim obiteljima – rekao je, pak, gradonačelnik Denis Ostrošić. Istaknuo je uspješnu komunikaciju sa slatinskim poduzećima i obrtnicima.

Razvojna agencija završava projekte Zaposli se i ti i GRAS za Vas Poduzetnike učili marketingu, nezaposleni se obučili za šivače obuće, web-dizajnere...

– Bogatstvo su Slatine ljudi, ljudi koji zaslužuju kvalitetan život u ovom gradu koji se u protekle dvije godine budi, diže i razvija. Očekujem i obećavam i daljnji napredak koji će mlade zadržati u zavičaju, one koji su otišli pozvati kući, a onima starijima vratiti osmijeh na lice. To je naš cilj – zaključio je on.

Župan Igor Andrović podsjetio je na projekte koje je Županija provela ili ih planira na slatinskom području. Među najvažnijima je poduzetnički inkubator u Slatini, vrijedan 9 milijuna kuna, a koji će uskoro otvoriti svoja vrata mladim poduzetnicima.

Briga za najmlađe

Pokrenut je i projekt energetske obnove zgrade slatinskog Doma zdravlja Paviljon 4, vrijedan više od 4 milijuna kuna.

Župan Boban i premijer Plenković u Starom Gradu na Hvaru za Dan grada i blagdan sv. Roka Sinergijom pomažemo ostanak obitelji koje su nikle i obikle na našim škojima

Gradu Slatini uručena je na svečanoj sjednici plaketa “Grad Slatina – prijatelj djece”, a taj počasni status zaslužio je brigom za najmlađe.