Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Na tri mjesta u Orahovici

Postavljena stajališta za e-Bicikle

Foto: Tomislav Pančić
Svu energiju stajališta dobivaju iz solarnih panela i pohranjuju u akumulatore

Na temelju Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu Programa razvoja javne turističke infrastrukture, Grad Orahovica je od Ministarstva turizma dobio bespovratna sredstva u iznosu od 211 tisuća kuna za projekt stajališta za e-Bicikle. Ukupna vrijednost planirane investicije je 429 tisuća kuna. Orahovica tako realizira projekt koji je u skladu s planovima turističkog razvoja grada.

Povorka šarenih mališana i najljepših narodnih nošnji svake je godine sve brojnija Tradicionalna manifestacija ponudila pregršt sadržaja za sve uzraste Nikad sadržajnije Proljeće: Orahovčani deset dana disali u ritmu kulture, sporta i zabave

Postavljena su tri stajališta i to na Trgu Damira Hornunga u parku Doljani, u centru grada pokraj parkirališta kod hotela Dukat i na izletištu Jezero. Stajališta su opremljena s četiri električna postolja i 17” ekranom osjetljivim na dodir.

Stajališta su energetski neovisna, jer se sva potrebna energija dobiva iz solarnih panela i pohranjuje u akumulatore. Cilj projekta je povezivanje izletišta Jezero s gradom i gradskim znamenitostima te popuna turističke ponude dodatnim sadržajima.

U planu je nabava šest električnih bicikala za koje se Grad Orahovica prijavio na natječaj Fonda za zaštitu okoliša. 

Predavanje za poduzetnike Predstavljen poduzetnički inkubator u Orahovici