Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
POŽURITE NA PREMIJERU

'Postolar i vrag' danas u Gradskom kazalištu mladih u Splitu

1/3
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
U predstavi glume Ana Gruica Uglešić, Nada Kovačević, Mia Vladović, Matija Grabić, kao i polaznici dramskog studija Tina Munivrana Novković i Karlo Barbi

Gradsko kazalište mladih premijerno će u petak, 25. listopada izvesti predstavu "Postolar i vrag", koju je po povjestici Augusta Šenoe, adaptirao i režirao Siniša Novaković, najavljeno je na konferenciji za medije održanoj u prodavaonici Borovo u Splitu.

U Splitu otvoren 23. Sajam SASO 'Ovaj sajam doista pokazuje što je prava integrativna platforma'

Predstava govori o poštenom postolaru i cipelama koje tvornica Borovo proizvodi godinama, a uz to je simbol hrvatskog obućarstva, istaknuto je na predstavljanju. Ravnatelj GKM- a Ivo Perkušić objasnio je kako se Vukovar i Split povezuje ne samo kroz lijepu priču, nego i kroz posao i obuću. Kazao je da je njihov ansambl bio u Borovu i tamo direktno vidio kako nastaje hrvatska obuća.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

"Vukovar je poseban grad u Hrvatskoj i zato sam ponosan što smo kroz kazališnu priču povezali dva grada. Taj simbol hrvatskog junaštva nije samo grad pobjede već i grad proizvodnje obuće, ali i razvoja koje odolijeva iskušenjima tržišta baš kao što naš postolar odolijeva vragu", objasnio je Perkušić.

21. listopada Operom Madama Butterfly riječki HNK otvara Puccini trilogiju

Dodao je da je predstava namijenjena svim generacijama s obzirom na to da isprepliće žanrove od horora i komedije, pa sve do drame. Članica Uprave Borova Vanda Tomić Đaković rekla je da im je bilo zadovoljstvo ugostiti u tvornici splitski GKM, ali i to što su dobili priliku sudjelovati u predstavi. Zanimljivost je, dodala je, što će glumci u predstavi nositi borosane koje u svima bude nostalgiju, obuću koju u Vukovaru proizvode ručno.

U predstavi glume Ana Gruica Uglešić, Nada Kovačević, Mia Vladović, Matija Grabić, kao i polaznici dramskog studija Tina Munivrana Novković i Karlo Barbir.