Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Radni sastanak

Potencijal lokalne samouprave temelji se na aktiviranju opustošene državne imovine

Goran Marić
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Provedba Zakona o upravljanju državnom imovinom, koji je u primjeni od kraja lipnja, bila je tema radnog sastanka kojeg je Ministar državne imovine Goran Marić održao s gradonačelnicima i općinskim načelnicima, županom i njegovim zamjenicima

– Od velikog nam je interesa suradnja s jedinicama lokalne samouprave (JLS). Potencijal gospodarskog rasta, zaposlenost, porast prihoda, i JLS-a i državnog proračuna, u velikoj se mjeri temelji na aktiviranju zapuštene, napuštene i opustošene državne imovine – rekao je ministar Marić.

Naglasio je i da novi Zakon nije stranački, ideološki niti zakon interesnih skupina, već zakon kojim se želi trajno, u partnerstvu s jedinicama lokalne samouprave, aktivirati državna imovina. – Ovo je prvi zakon kojim se nešto prenosi u vlasništvo JLS-a. Zakon je istinski reformski i decentralizacijski, poticajan i motivirajući za ekonomsku aktivnost, investicije, ulaganja. Njime Vlada RH čini napore da aktiviranjem državne imovine omogući razvoj gradova i općina te ostanak mladih u RH – rekao je ministar.

Župan Stjepan Kožić s izraelcima Treći put Županiji potvrda transparentnosti