Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Županija raspisala natječaj za financiranje IT konferencija

Poticaj stvaranju naprednog IT sektora koji privlači domaće i strane investitore

Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Splitsko-dalmatinska županija onima koji budu ispunjavali uvjete odobrit će potporu koja za pojedinu konferenciju može iznositi najviše do 180.000 kuna prihvatljivih troškova

Splitsko-dalmatinska županija i ove je godine raspisala natječaj za financiranje međunarodnih i domaćih IT konferencija, s ciljem stvaranja povoljnih preduvjeta za razvoj IT sektora na području županije te stvaranje naprednog informatičkog sektora s jakom lokalnom IT zajednicom koja privlači domaće i strane investitore.

Potpisan sporazum Županije, Sveučilišta i Katoličkog bogoslovnog fakulteta Centar Hieronymianum postat će svjetsko središte za istraživanje baštine sv. Jeronima!

Dalmacija na IT karti Europe

– Ovaj natječaj je dio projekta ICT Županija kojim potičemo razvoj cijelog IT sektora. Znaju nam reći kako smo dobri duh dalmatinskog IT-ja jer podržavamo sve aktivnosti lokalne IT zajednice. Na svima vama je da procijenite je li to tako, ali svakako apsolutno želimo naglasiti da smo ponosni što smo postali partner svim vrhunskim tehnološkim konferencijama na ovom prostoru kreirajući tako digitalnu Dalmaciju – poručuje Damir Brčić, voditelj projekta ICT Županija.

Shift Dev, TNT, SplitX, Splitech, Startup Regatta, Dumpdays najvažnije su konferencije koje je sufinancirala i Županija.

– Osim što smo financijski pomagali, na svakoj smo organizirali okrugle stolove ili panel-diskusije i dovodili eminentne sudionike. Sve ove konferencije Dalmaciju su postavile na IT kartu ne samo Hrvatske, već i Europe pa i šire. Ono što je još najvažnije, svaka od navedenih konferencija ima svoju nišu, specijalizirana je za svoju publiku, od učenika pa sve do profesionalca. Time smo, ponavljamo, najviše ponosni, što smo domaćim ljudima, uz pomoć naših partnera, pokazali da u IT-ju ima mjesta baš za svakoga – poručio je Brčić.

Potpisan ugovor o izgradnji i opremanju nove pulske bolnice vrijedan 150 milijuna kuna Za gradnju nove bolnice dosad je osigurano 600 milijuna kuna Potpisan ugovor o gradnji i opremanju nove pulske bolnice vrijedan 150 milijuna kuna

Dodaje da je domaća IT zajednica potentna, ali uvijek može biti jača, bolje povezana ‘silicijskim mostovima’.

– Ovo je prilika za sve one koji bi na taj način „gradili” – spajali ljude i stručnjake, a sve pod onom našom „znanje dostupno svima” – poručuje Brčić.

Rok za prijave 23. ožujka

Splitsko-dalmatinska županija onima koji budu ispunjavali uvjete odobrit će potporu koja za pojedinu konferenciju može iznositi najviše do 180.000 kuna prihvatljivih troškova. Ukupan iznos planiran temeljem ovog natječaja je 405.000 kuna. Iznos je u ovoj godini povećan, lani je u tu svrhu iz županijskog proračuna izdvojeno 350.000 kuna.

– Uz konferencije koje se već tradicionalno održavaju uz našu pomoć, među kojima je najveća i najznačajnija SHIFT koja je imala 1500 sudionika, nadamo se da će se pojaviti i nove. Sredstva smo pripremili – poručuje Brčić.

Svi detalji natječaja mogu se doznati na stranicama Splitsko-dalmatinske županije. Rok za prijave je do 23. ožujka