Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska

Potpisan ugovor Aglomeracija Bjelovara vrijedan 257 milijuna kuna

Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Nakon radova na sustav odvodnje moći će se priključiti novih 2300 stanovnika, a na vodoopskrbni sustav na području općine Rovišće 3400 stanovnika

Potpisivanjem ugovora vrijednog 257 milijuna kuna aglomeracije Bjelovar zatvorena je financijska konstrukcija za najveći projekt namijenjen poboljšanju vodnokomunalne infrastrukture na bjelovarskom i području susjedne općine Rovišće.

Suradnja Županije i Grada Stari Učenički dom trebao bi postati studentski

Ugovor su u gradskoj vijećnici u društvu bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka potpisali generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg i direktor tvrtke Vodne usluge Ivan Ivančić, a najveći dio novca, 72 posto, odnosno 206 milijuna kuna, osiguran je putem fondova EU.

- Bjelovarsko-bilogorska i susjedna Koprivničko-križevačka županija na hrvatskom su začelju po stupnju priključenosti na sustave javne vodoopskrbe i odvodnje, no današnjim potpisom ta statistika značajno se povećava - istaknuo je državni tajnik Šiljeg.

Što se samih radova tiče, ulagat će se u bjelovarski pročistač otpadnih voda, izgraditi i rekonstruirati 20 kilometara vodoopskrbne mreže te 18,5 kilometara kanalizacijske mreže.

akcija u bjelovaru U obnovi gradskog rekreacijskog parka Borik sudjeluju i najmlađi

Direktor Hrvatskih voda Đuroković rekao je da je riječ o impresivnom ulaganju koje je rezultat strpljive i brižljive pripreme.

- Hrvatske vode na području Bjelovara godišnje ulažu oko pet milijuna kuna, pa i sami vidite koliki je to nesrazmjer u odnosu na 257 milijuna kuna. Sami nikada ne bismo mogli doći do takvog iznosa - pojasnio je Đuroković dodavši da će se nakon radova na sustav odvodnje moći priključiti novih 2300 stanovnika, a na vodoopskrbni sustav na području općine Rovišće 3400 stanovnika.

Pogled iz naselja Novoseljani na Bjelovar Investicije u Poduzetničkoj zoni i Cigleni Uz kogeneracijsko postrojenje i novu elektranu Bjelovar se pretvara u malu bateriju Hrvatske