Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Splitsko-dalmatinska županija

Potpisan ugovor o pretovarnim stanicama Zagvozd, Sinj i Brač

1/3
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Krajnja točka zbrinjavanja otpada bit će Regionalni centar čistog otpada

Direktor Regionalnog centra čistog okoliša Ivan Vukorepa i predstavnik izvođača radova, tvrtke TEHNO-ELEKTRO d.o.o. Ivica Prodanović, potpisali su ugovor za građenje tri pretovarne stanice za otpad u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Radi se o stanicama Zagvozd, Sinj i Brač, a služit će za dnevno prikupljanje otpada iz pripadajućih obližnjih jedinica lokalne samouprave.

Kružno zbrinjavanje

– Pretovarne stanice su jako bitan segment kružnog zbrinjavanja otpada. Naime, Regionalni centar čistog otpada krajnja je točka zbrinjavanja otpada. Ono što mi odvojimo na kućnom pragu najprije će završavati u pretovarnim stanicama, a zatim će brigu o otpadu preuzeti Regionalni centar čistog okoliša – izjavio je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

Direktor Regionalnog centra čistog okoliša Ivan Vukorepa istaknuo je kako je potpisivanje ovih ugovora kruna svih napora koje su posljednjih mjeseci uložili u provedbu ovoga projekta.

U roku i kvalitetno

– Javnu nabavu za gradnju prve faze samoga Centra raspisali smo u srpnju prošle godine, a sada smo potpisali ugovore za pretovarne stanice, također nakon provedene javne nabave. Moram istaknuti kako su obje javne nabave prošle bez žalbi, što nam je omogućilo da u rekordnim rokovima provedemo postupak i evaluaciju ponude – istaknuo je Ivan Vukorepa.

Ivica Prodanović, predstavnik tvrtke izvođača radova Tehno-elektro d.o.o., rekao je da će se truditi opravdati dano povjerenje i napraviti projekt u traženim rokovima uz maksimalnu kvalitetu.

– Svakako je ovo hvale vrijedan projekt i treba ga pozdraviti, jer briga za čist okoliš briga je za našu budućnost i našu djecu – istaknuo je Ivica Prodanović naglasivši svoje zadovoljstvo što su uključeni u ovaj projekt.

Na svečanom potpisivanju ugovora bio je i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mile Horvat. U svom je izlaganju istaknuo da nam je obaveza do 2035. godine smanjiti stopu odlaganja na 10 posto.

– To je vrlo ozbiljan zadatak za cijelo društvo i cijelu Republiku Hrvatsku. Zato je ovo jedan od projekata koji je prema našem mišljenju rješenje u tom pravcu – rekao je Horvat i apelirao na sve sudionike da se ovaj posao što kvalitetnije završi. Istaknuo je i potrebu da se što prije počne s edukacijom stanovništva o nužnosti odvojenog prikupljanja otpada.

Splitsko-dalmatinska županija Raspisan natječaj za Prvi festival zavičajne književnosti Na svečanosti je bio i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban Splitsko-dalmatinska županija Još 40 raseljenih Ukrajinaca položilo tečaj hrvatskog jezka Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u četvrtak je, uoči utakmice Hrvatska – Wales, uručio hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji povelju za ostvarene rezultate. Splitsko-dalmatinska županija Povelja županije hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji