Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Splitsko-dalmatinska županija

Povelja županije hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u četvrtak je, uoči utakmice Hrvatska – Wales, uručio hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji povelju za ostvarene rezultate.
1/3
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Župan Boban zahvalio reprezentativcima na rezultatima, ali i zajedništvu

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u četvrtak je, uoči utakmice Hrvatska – Wales, uručio hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji povelju za ostvarene rezultate.

Primanju u Županiji nazočili su izbornik Zlatko Dalić, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, tehnički direktor HNS-a Stipe Pletikosa te trener Ivica Olić. Uz župana Bobana, bili su prisutni i predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić, pročelnik Kabineta župana Davor Pavić te pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

Promocija sporta

– Ovo je prigoda da zahvalimo za rezultat u Kataru, ali i za promociju sporta i domoljublja u svijetu i Hrvatskoj. Našoj nogometnoj reprezentaciji iznad svega zahvaljujem za zajedništvo. I ovih dana, dok su boravili u Splitu, vidjeli smo brojne humanitarne aktivnosti koje su napravili. Obišli su djecu, veterane i branitelje. Jednostavno, gdje god se pojave, svojom plemenitošću i skromnošću pokazuju kako se brane boje svoje domovine – izjavio je župan Boban i poželio da u duhu zajedništva, koji prezentiraju, i dalje pobjeđuju. Dodao je i to kako mu posebno zadovoljstvo pričinja to što su u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji svoj obol u prošlosti, ali i u novije vrijeme dali nogometaši s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Veliki poticaj

U ime Hrvatskog nogometnog saveza zahvalio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

– Hvala na ovoj povelji koju smo dobili za rezultate koje smo napravili u Kataru, ali i za rezultate koji su pred nama u završnici Lige nacija. Sretni smo što smo je dobili. To nam je veliki poticaj, ali i obaveza da nastavimo raditi kvalitetno i dobro, da nastavimo uveseljavati Hrvatsku i da svi zajedno radimo na boljitku. Velike su to stvari. Čast je tim veća kada znamo tko je sve do sada dobio ovu povelju – rekao je Kustić zahvaljujući na primljenoj povelji Splitsko-dalmatinske županije.

Splitsko-dalmatinska županija Županija donira po 15 računala školama u Sinju i Imotskom Splitsko-dalmatinska županija Omiš uskoro dobiva novu luku vrijednu 90 milijuna kuna Splitsko-dalmatinska županija Radovi na lučkim projektima na otoku Braču dobro napreduju