Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Splitsko-dalmatinska županija

Radovi na lučkim projektima na otoku Braču dobro napreduju

1/2
Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Gradilišta luke u Milni i obalnog pojasa u Postirima obišao je župan Boban

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban obišao je gradilišta županijskih projekata na otoku Braču: luku u Milni te obalni pojas u Postirima. Obilasku gradilišta nazočili su i ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević te vijećnik Županijske skupštine Petroslav Sapunar.

Sanacija još šest luka

– Luka u Milni izuzetno je važan projekt, vrijedan gotovo 15 milijuna kuna. Radi se luka otvorena za javni promet, a to će se područje uz hortikulturu i uređenje prometnice proširiti za gotovo 5 metara. Time se dobiva iznimno kvalitetan sadržaj. U Postirima smo već završili obalni pojas, a ovih dana trebala bi doći uporabna dozvola. I tamo je napravljen izuzetan iskorak u rješavanju infrastrukturnih projekata uređenja obalnoga pojasa – izjavio je župan Boban.

Ravnatelj Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević rekao je kako ustanova kojoj je na čelu trenutno ima dva otvorena velika gradilišta.

– U Omišu dograđujemo 300 metara operativne obale, a ovdje u Milni investiramo u izgradnju oko 420 metara obalnog pojasa. U tijeku je i potpisivanje ugovora za ukupno šest sanacija u našoj županiji. Do početka sezone očekujemo završetak postupka javne nabave za luke u Bolu i Krilu Jesenice te za luke u Stomorskoj i Jelsi. Ukupna vrijednost radova u te četiri luke premašuje 200 milijuna kuna – izjavio je Maroević i najavio kako bi radovi trebali započeti na jesen.

Načelnik Općine Milna Frane Lozić pohvalio je suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom.

– Ovaj projekt najvećim se dijelom financira iz proračuna Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije. Zahvaljujem Županiji i Lučkoj upravi na ovom jako vrijednom projektu za Općinu Milna. Naime, ovo je prvi projekt koji izravno donosi povrat investicije i otvara nova radna mjesta – rekao je Lozić.

Dobra suradnja sa Županijom

Načelnik Općine Postira Siniša Marović također naglašava dobru suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom.

– Otkako postoji Općina Postira svi se veliki projekti provode u suradnji sa Županijom. Nedavno smo završili i luku preko Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, čija je vrijednost više od 10 milijuna kuna. Nema projekta koji provodimo, a da u njemu ne sudjeluju župan i Županija – izjavio je Marović.

Splitsko-dalmatinska županija "Hvala Županiji, vraćam se na selo, gdje su moji korijeni" Splitsko-dalmatinska županija Župan Boban uručio nagrade najboljim startupima I OVE GODINE Splitsko ljetovanje za učenike iz Sisačko-moslavačke županije