Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Vrijednost 400 milijuna kuna bez PDV-a

Potpisan ugovor za CGO Lučino razdolje, rok 3 godine

Filipović i Dobroslavić
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Glavnina sredstava za izgradnju CGO-a osigurana iz europskog Kohezijskog fonda, no kako bi se zaokružila financijska konstrukcija, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost participirat će s 81 milijun kuna.

U nazočnosti ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića i župana Nikole Dobroslavića, direktor Agencije za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Josip Bačić i predstavnik zajednice ponuditelja Magnum supra i Elektrocentar Petek potpisali su u Zagrebu ugovor o projektiranju i izgradnji Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

400 milijuna kn

Vrijednost potpisanog ugovora je gotovo 400 milijuna kuna bez PDV-a, a rok za završetak projekta je tri godine.

– Centar za gospodarenje otpadom projekt je na kojem smo ustrajali i koji smo pripremali. Ovo je rezultat rada naše Agencije i naše županije i svi smo ponosni. Vjerujem i kako će izvođač ispoštovati ugovorene rokove i da će sve radnje, koje su pred nama, teći sukladno planiranoj dinamici – istaknuo je ovom prigodom direktor Agencije za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije Josip Bačić.

Potpisani ugovori u Zavičajnoj kući u Slanom U Majkovima će biti Centar zaštite slatkovodnih kornjača

Župan Nikola Dobroslavić naglasio je važnost Centra za gospodarenje otpadom za cijelu županiju i čestitao Agenciji za gospodarenje otpadom i izvođaču radova na potpisanom ugovoru.

Neće napuljski scenarij

– Došli smo do najvažnije faze realizacije projekta koji je temelj za gospodarenje otpadom po najvišim europskim standardima. I ovim putem naglašavam kako je Centar za gospodarenje otpadom iznimno bitan projekt. Mi u našoj županiji nećemo dopustiti napuljski scenarij – rekao je župan Dobroslavić.

Glavnina sredstava za izgradnju CGO-a osigurana iz europskog Kohezijskog fonda, no kako bi se zaokružila financijska konstrukcija, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost participirat će s 81 milijun kuna.

Investicija vrijedna tri milijuna kuna, najvećim dijelom iz proračuna Dubrovačko-neretvanske županije U Metkoviću počinju radovi na Centru za djecu s teškoćama u razvoju - Ruka prijatelja

– Kao i do sada, Agencija za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije može računati na podršku Fondova Sektora za EU i Posredničkog tijela razine 2 jer nam je svima u cilju da tijekom 2026. godine imamo izgrađeni centar Lučino razdolje – rekla je v.d. direktorica Fonda Košiša Čičin-Šain, koja je također bila na svečanom potpisivanju ugovora.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović čestitao je Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao i Agenciji za gospodarenje otpadom na uspješnoj pripremi i ustrajnom radu na projektu naglasivši da će Vlada Republike Hrvatske stajati uz ovaj, kao i druge centre kojima je cilj kvalitetno gospodarenje otpadom i zaštita okoliša.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i saborski zastupnik Branko Bačić te zamjenik župana Joško Cebalo.