Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
ČAZMA

Potpisan ugovor za gradnju centra u kojem je biološki bazen

Foto: Čazma
Vremena je malo, ali ugovor je potpisan i radovi mogu početi

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak potpisao je s direktorom Hidroregulacije Krešimirom Habijancem ugovor za izgradnju Interpretacijsko-rekreacijskog centra Biopark Čazma, u sklopu kojega se nalazi biološki bazen. Objekt najviše iščekuju građani Čazme koji će njime dobiti prvi bazen u povijesti grada, a i prvi biološki bazen u Hrvatskoj.

PROJEKT ČAZMA NATURA Otvorena Zelena tržnica – paviljon, dječje igralište i park

– Imali smo dosta problema oko papirologije. Od samog Ministarstva zdravstva i pravilnika o bazenima jer trebalo je donijeti novi pravilnik koji je uveo kategoriju ekobazena, Ministarstva imovine jer je jedna naoko beznačajna čestica bila dovoljno značajna da može kočiti projekt. Napokon smo došli do odabira izvođača i vjerujem da ćemo do kraja godine projekt realizirati – rekao je gradonačelnik i dodao kako su ovakvi bazeni hit u Sloveniji i Austriji te očekuje da će tako biti i s čazmanskim bazenom.

Glavni dio projekta sastoji se od bazena podijeljenog na bazen za neplivače i bazen za plivače. Na površini 1665 m2 neplivači imaju oko 500 m2, a plivači ostalo. Bazen za neplivače bit će dubok 1,35 m, a za plivače na mjestima i do 3 m. S donje strane bazena bit će plaža, sagradit će se bar i hitna pomoć, sanitarni čvorovi za presvlačenje, tuširanje i ostale potrebe. Izgradit će se zelena učionica, teren za odbojku, dječje igralište, poučni bazeni s biljkama, terasa i sunčalište. Rok za izvođenje je sedam mjeseci od dana uvođenja u posao. Do kraja ljeta u planu je obaviti zemljane radove kako bi na jesen počeli završni radovi. Krajem godine cijeli će projekt poprimiti svoj konačni izgled.