Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Posjet županova zamjenika Nevena Alića Grubišnom Polju

Potpisani ugovori o dodjeli novca za projekte udruga

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Zamjenik župana obišao je Osnovnu školu Ivana Nepomuka Jemeršića koja je temeljito energetski obnovljena i opremljena novim namještajem

Prilikom posjeta gradu Grubišnom Polju zamjenik župana Neven Alić obišao je Osnovnu školu Ivana Nepomuka Jemeršića Grubišno Polje koja je temeljito energetski obnovljena i novim namještajem opremljena, kao i srednja škola Bartola Kašića i školsko-sportska dvorana, a zamjenik župana obišao je radove i na obnovi područne škole u Velikim Zdencima. Također, temeljito je energetski obnovljena i Područna škola Ivanovo Selo pa ukupna ulaganja Bjelovarsko-bilogorske županije u školstvo na području Grubišnog Polja iznose više od 20 milijuna kuna.

VODOPRIVREDA DARUVAR USPJEŠNO POSLUJE Saniran nasip za spas ribnjaka u Končanici

Potpora gospodarstvu

Prilikom posjeta OŠ Ivana Nepomuka Jemeršića najavljena su i daljnja ulaganja u školu i to u vidu uređenja vanjske teretane, odnosno vanjskih sprava za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, što će financirati Bjelovarsko-bilogorska županija. Inače, Bjelovarsko-bilogorska županija druga je u Hrvatskoj po ulaganjima u školstvo, a najveći dio sredstava odnosi se upravo na energetske obnove, dogradnje ili gradnje više od 50 školskih objekata. Osim toga, županija je ove godine raspisala 13 bespovratnih potpornih mjera za razvoj gospodarstva i obrtništva. Do sada je došlo 194 zahtjeva gospodarstvenika i obrtnika u iznosu od 2,2 milijuna kuna, a putem njih Bjelovarsko-bilogorska županija potiče provođenje projekata vrijednih preko 27 milijuna kuna. S područja grada Grubišnog Polja do sada su stigla 4 zahtjeva za potpore u gospodarstvu u iznosu 83.052,00 kune, a odnose se na sufinanciranje nabave novih strojeva i opreme, sufinanciranje vlastitog učešća u provedbi EU i nacionalnih projekata, potpora tvrtkama i obrtima kojima je odlukama Stožera civilne zaštite RH privremeno obustavljeno poslovanje. Valja napomenuti kako je i ove godine Bjelovarsko-bilogorska županija objavila javni poziv na koji se mogu javiti umirovljeničke udruge sa svojim projektima i programima.

Odabran izvođač radova Uskoro počinje dogradnja Medicinske škole Bjelovar

Novi ugovori

Također, zamjenik župana Neven Alić potpisao je ugovore o dodjeli sredstava umirovljeničkim udrugama s područja Grubišnog Polja. Matica umirovljenika Grada Grubišno Polje prijavila je projekt Informatičke edukacije umirovljenika, opremanje prostora udruge informatičkom i uredskom opremom. Udruga branitelja MUP-a Grubišno Polje prijavila je projekt namijenjen skrbi za umirovljenike udruge. Gradsko društvo Crvenoga križa Grubišno Polje prijavilo je projekt pod nazivom „Prevencija i zaštita zdravlja u trećoj dobi“. Za projekte i programe tih triju udruga Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojit će 110 tisuća kuna. Zamjenik župana Neven Alić osim toga je potpisao i ugovore s predstavnicima udruga s područja grada Grubišnog Polja koje su se javile na županijski javni poziv za financiranje projekata koji su od interesa Bjelovarsko-bilogorske županije. U okviru navedenog javnog poziva Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je 1.2 milijuna kuna, a do sada su se javile 72 udruge, od kojih su njih 4 s područja grada Grubišnog Polja.