Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
VODOPRIVREDA DARUVAR USPJEŠNO POSLUJE

Saniran nasip za spas ribnjaka u Končanici

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
U Končanici su 24 ribnjaka, a sanacija se provodi na 70 metara dužine

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs obišao je radove koje Vodoprivreda Daruvar izvodi na ribnjacima u Končanici. Riječ je o interventnoj sanaciji nasipa na ribnjacima u Končanici. Radovi se izvode zbog popuštanja nasipa na vodotoku Ilova. Kako bi se popuštanje obustavilo, a samim time spriječio gubitak ribe, bilo je potrebno poduzeti navedene radnje.

KONFERENCIJA SMART CITIES Uvode digitalnu transkripciju sjednica Grada

– Nalazimo se tri kilometara od glavne ceste u Končanici, na nasipu između ribnjaka broj jedan i vodotoka Ilove na kojem su radovi u cilju spašavanja ribljeg fonda i sprečavanja poplava. Dakle, nasip moramo sanirati kako bismo zaštitili ribnjake. Očekujemo da ćemo radove završiti danas. Postupak sanacije provodi se u dužini oko 70 metara. Inače, imamo ukupno 24 ribnjaka na 1170 hektara predviđenih za uzgoj, od čega je u samom uzgoju 850 hektara – rekao je Robert Marinić, direktor Vodoprivrede Daruvar.

Ništa ovo ne bi bilo moguće da Bjelovarsko-bilogorska županija nije kupnjom trezorskih dionica putem javnog natječaja u vrijednosti od 1,8 milijuna spasila od stečaja Vodoprivredu Daruvar. Ta je odluka jednoglasno donesena na Županijskoj skupštini. Tim je činom i Ribnjačarstvo Končanica, tvrtka koja je u vlasništvu Vodoprivrede, spašena od predstečaja. Danas je Vodoprivreda Daruvar tvrtka koja zapošljava 114 radnika, plaće se isplaćuju na vrijeme i u proteklih nekoliko mjeseci sve se promijenilo nabolje.

RASPISAN JE NATJEČAJ ZA IZVOĐAČA RADOVA HNS financira postavu travnjaka na stadionu

– Zadovoljan sam činjenicom da je Vodoprivreda Daruvar spašena od stečaja i da danas uspješno posluje. Vidljiva je stabilnost, isplata plaća na vrijeme i sigurnost djelatnika. Danas će se riješiti problem na nasipu i tako će se otkloniti opasnost – rekao je župan Damir Bajs.