Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Projekt "In-In – integracija i inkluzija"

Potpisani ugovori s 39 pomoćnika u nastavi

storyeditor/2024-09-06/a_pomocnici_foto_anita_zeko.jpg
Foto: ANITA ZEKO BROJ pomoćnika povećavat će se tijekom godine te se pripremaju rješenja za još osam pomoćnika

Potpisani su ugovori s pomoćnicima u nastavi u sklopu projekta "In-In – integracija i inkluzija", koji provodi Virovitičko-podravska županija. Ukupna vrijednost projekta za sljedeće tri godine iznosi 1,820.000 eura, od čega su bespovratna sredstva 1,520.000 eura. Ove školske godine bit će uključeno 18 škola partnera, 14 osnovnih i četiri srednje škole. Također, svake godine uključena je i Katolička osnovna škola Virovitica, kojoj Virovitičko-podravska županija nije osnivač.

– Ovo je hvalevrijedan projekt čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija koja sufinancira 300.000 eura, a ostalo su bespovratna sredstva Europske unije. U taj iznos uključena je plaća pomoćnika od 7,50 eura bruto po satu, usluga prijevoza, kao i uskrsnice od sto eura te božićnice i regres od 300 eura. Ugovor je potpisan s 39 pomoćnika, a broj će se povećavati tijekom godine te se pripremaju rješenja za još osam pomoćnika. Ovo je zaista potreban projekt za djecu s poteškoćama u razvoju jer omogućuje bolje uključivanje u osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove, ali i bolje prihvaćanje od vršnjaka. Upravo su pomoćnici u nastavi ti koji prvi pružaju pomoć svakom djetetu, ali i ti koji su prvi kontakt s nastavnicima i roditeljima. Zahvaljujem svima njima na prihvaćanju ovog posla i vjerujem da će se ovako nastaviti i idućih godina – rekao je župan Andrović.

Projekt se provodi u okviru instrumenta "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza VII" EU socijalnog fonda.

Projekt je vrijedan 62.895 eura, a omogućit će modernizaciju i proširenje postojećih sustava, što će direktno poboljšati uvjete za poslovanje unutar Poslovnog parka Nastavak ulaganja Komunalna infrastruktura u Poslovnom parku Međimurje storyeditor/2024-09-06/bacic1.jpg Ministar Branko Bačić posjetio je Osječko-baranjsku županiju i uručio 23 ugovora Milijun eura za prostorne planove nove generacije i energetsku obnovu storyeditor/2024-09-06/knezevi_foto_a2.jpg Klinci pokazali što znaju – na turniru sudjelovale 32 ekipe iz šest zemalja Mladi nogometaši Hajduka pobijedili su Crvenu zvezdu nakon jedanaesteraca