Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Projekt "In-In"

Potpisani ugovori s pomoćnicima u nastavi

U PROJEKT je ove školske godine uključeno ukupno 15 škola partnera, 14 osnovnih i jedna srednja škola
Foto: Kristijan Toplak
Ove godine pomoćnicima će biti povećan regres koji će iznositi 300 eura, božićnica u istom iznosu te dar za dijete u iznosu od 80 eura

Ugovori s pomoćnicima u nastavi potpisani su nedavno u velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, u nazočnosti župana Igora Androvića, pročelnice za obrazovanje i demografiju Martine Bunić, ravnateljice VIDRA-e Emine Kovač i Jasne Per Kožnjak iz Poslovnog učilišta Eduka Plus.

Riječ je o projektu Virovitičko-podravske županije – "In-In – integracija i inkluzija", ukupne vrijednosti 310.000 eura. U njega je ove školske godine uključeno ukupno 15 škola partnera, 14 osnovnih i jedna srednja škola, kojima je Virovitičko-podravska županija osnivač. Svake godine uključuje se i Katoličku osnovnu školu u Virovitici, iako njezin osnivač nije županija nego Požeška biskupija.

– Ugovore su potpisali predstavnici škola kao poslodavci s pomoćnicima u nastavi, njih ukupno 43. Pomoćnike koji su do sada radili s određenim učenikom smo ostavili s njime kako ne bismo radili prevelike promjene za učenike koji imaju teškoće u razvoju, a tu je i 10 novih pomoćnika kojima smo osigurali trodnevnu edukaciju kako bi što jednostavnije započeli s radom – rekla je Bunić.

Ove godine pomoćnicima će biti povećan regres koji će iznositi 300 eura, božićnica u istom iznosu te dar za dijete u iznosu od 80 eura. Još uvijek ne postoji zakonska obveza za pomoćnike u nastavi niti su oni zaposlenici školskih ustanova, pa županije i gradovi u RH sami odlučuju koja će im prava dodijeliti.

– Tako je Virovitičko-podravska županija odlučila da će se pridržavati kolektivnog ugovora te smo im putem projekta osigurali regres, božićnicu i dar za dijete – kazala je Bunić.

Vinkovci su jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji su još prije šest godina uz pomoćnike u nastavi razvili i vlastiti sustav pomoćnika u vrtićima Vinkovci Školsku godinu počinjemo s 44 pomoćnika za ukupno 48 učenika ZGRADA će se prostirati na 2200 četvornih metara i niknut će na prostoru bivše vojarne, na zemljištu koje je darovao Grad Ministrica Nina Obuljen Koržinek obišla je gradilište Nova arhivska zgrada vrijedna 4 milijuna eura Voćin Počeli radovi Niče nova turistička atrakcija u Voćinu