Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ŽUPANIJSKA BESPOVRATNA SREDSTVA

Potpisani ugovori za potpore poljoprivrednicima

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Ugovore je donio županijski pročelnik Boris Tomšić

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, zaštitu okoliša i ruralni razvoj Boris Tomšić posjetio je poljoprivrednika Tomislava Šegrta iz Gudovca, tvrtku Old Farm d.o.o. u Bereku te Stjepana Santa iz mjesta Ilovski Klokočevac na području općine Hercegovac i tom prilikom potpisao ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Bjelovarsko-bilogorske županije u okviru javnog poziva za dodjelu potpore male vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području županije.

Predsjednik u radnom posjetu Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Milanović: Moju potporu imaju oni koji rade predano

Mladi poljoprivrednik Tomislav Šegrt, koji se bavi uzgojem ovaca i svinja, ostvario je potporu za kupovinu zemljišta u iznosu od 10.000 kuna. Tvrtka Old Farm d.o.o. koja se bavi uzgojem aronije i šipka te preradom tog voća u džemove, podnijela je zahtjev za potporu biljnoj i voćarskoj proizvodnji- trajni nasadi te za potporu ekološke proizvodnje. Za navedene dvije mjere tvrtka je ostvarila potporu u iznosu od 11.576 kuna. Poljoprivrednik Stjepan Santo bavi se povrtlarstvom te uzgojem krumpira. Podnio je zahtjev za potporu biljnoj i voćarskoj proizvodnji - nabava i postavljanje plastenika i staklenika za povrtlarstvo te za potporu premije osiguranja poljoprivredne proizvodnje. Za navedene dvije mjere ostvario je potporu u iznosu od 18.710 kuna.

Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Bjelovarsko-bilogorske županije obuhvaća 15 bespovratnih potpornih mjera kojima ona pomaže svojim poljoprivrednim proizvođačima. Osim navedenih, županija je raspisala i 13 bespovratnih potpornih mjera za razvoj domaćeg gospodarstva i obrtništva. Tim povodom u Bjelovarsko–bilogorskoj županiji potpisan je novi set ugovora s poduzetnicima i obrtnicima s područja grada Bjelovara i općine Veliko Trojstvo. Riječ je o 26 ugovora vrijednih više od 203.000 kuna.