Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Sufinanciranje razvojnih i infrastrukturnih projekata

Potpisano 26 ugovora, Općoj bolnici u Novoj Gradiški pola milijuna kuna

Foto: Franjo Lepan/PIXSELL
Osim za bolnicu, ugovori su potpisani i za uređenje Društvenog doma u Okučanima, te za rekonstrukciju savskog obrambenog nasipa i gradnju prometnica, pješačkih i biciklističkih površina

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU svečano je uručilo 370 novopotpisanih ugovora za sufinanciranje projekata namijenjenih podizanju standarda komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture na potpomognutim i brdsko-planinskim područjima.

Energetska obnova Obnovljena bolnica podići će standard za osoblje, ali i pacijente

Postoje i rezervne liste

Na objavljene pozive za dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje oba programa pristigla su ukupno 542 zahtjeva. Za Program održivog razvoja lokalne zajednice odabrano je ukupno 300 projekata, dok je za Program podrške brdsko-planinskim područjima odabrano 70 projekata. Ukupno su vrijedni 101 milijun kuna, od čega je 76 milijuna kuna za potpomognuta, a 25 milijuna kuna za brdsko-planinska područja.

– S ciljem ravnomjernog razvoja svih hrvatskih krajeva, Ministarstvo je u protekle dvije godine kroz različite nacionalne programe sufinanciralo gotovo 1500 projekata u ukupnom iznosu većem od 420 milijuna kuna u jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Projektni prijedlozi koji nisu odabrani u ovom prvom krugu odabira nalaze se na rezervnim listama te će i njima biti sukcesivno dodijeljeno sufinanciranje, ako se postignu uštede na odabranim projektima ili se do kraja godine osiguraju dodatna sredstva za programe – najavila je ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.

Dolaskom nove opreme u virovitičkoj bolnici odrađivat će se ukupno 450 zahvata U Opću bolnicu Virovitica stigla oprema vrijedna više od 20 milijuna kuna Bolnica od sada nudi čak 75 novih operativnih postupaka

Ugovori vrijedni 6,2 milijuna

Među potpisanim je ugovorima i 26 projekata koji će biti sufinancirani u Brodsko-posavskoj županiji, a ukupno su vrijedni 6,2 milijuna kuna.

Potpisivanju ugovora nazočio je zamjenik župana Damir Mirković, a valja istaknuti da je u okviru ovog programa županija ostvarila pravo na financiranje projekta preuređenja Jedinice intenzivne skrbi koja je u sastavu Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje Opće bolnice Nova Gradiška u iznosu od 500.000 kuna. Za uređenje Društvenog doma u Okučanima te za rekonstrukciju savskog obrambenog nasipa i gradnju prometnica, pješačkih i biciklističkih površina na nasipu u Davoru dodijeljeno je po 400.000, dok će ostali projekti biti sufinancirani u iznosima od 100.000 do 350.000 kuna.

Svečana primopredaja Šibensko-kninska županija Bolnica obnovljena, radove će platiti od ušteda na grijanju