Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
U Opću bolnicu Virovitica stigla oprema vrijedna više od 20 milijuna kuna

Bolnica od sada nudi čak 75 novih operativnih postupaka

Dolaskom nove opreme u virovitičkoj bolnici odrađivat će se ukupno 450 zahvata
1/17
Foto: Kristijan Toplak
Od 2010. nije bilo tolikog ulaganja u bolnicu, kaže župan Igor Andrović

Nova oprema stigla je u Opću bolnicu Virovitica, konkretnije – u operacijske dvorane, jedinicu intenzivne njege i centralnu sterilizaciju. Dio je to velikog projekta "Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica". Riječ je o opremi koja je, zajedno s opremom za pedijatrijske, kirurške, internističke i oftalmološke dnevne bolnice, vrijedna gotovo 26 milijuna kuna. Sam projekt dogradnje i opremanja dnevnih bolnica vrijedan je 50 milijuna kuna, i to odobrenih u stopostotnom iznosu, što predstavlja financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije.

Foto: Kristijan Toplak

Nije kraj ulaganju

Ukupno 375 različitih operativnih postupaka odrađivalo se dosad u virovitičkoj bolnici, a dolaskom nove opreme taj će se broj podići na 450. Bolnica će ovim opremanjem, dakle, ponuditi čak 75 novih usluga.

– Virovitička bolnica dobila je kvalitetan i komforan prostor za pacijente, liječnike i medicinsko osoblje. Rezultat je to inicijative i angažmana lokalne vlasti, prije svega potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, Razvojne agencije Vidra – naveo je Dinko Blažević, ravnatelj Opće bolnice Virovitica.

Izglasan županijski proračun Proračun rekordnih 500 milijuna kuna, cijela županija postaje veliko gradilište

Povećat će se ubuduće, rečeno je, kvaliteta zdravstvenih pregleda, ali i broj prijema pacijenata.

Župan Igor Andrović istaknuo je kako se čak osam godina čekalo na opremanje ovog krila bolnice.

– Povijesni je ovo dan za našu bolnicu jer od 2010. godine nije bilo ovolikog ulaganja. Nova oprema značit će bolje uvjete rada našim liječnicima, ali i kvalitetniju zdravstvenu skrb, kako za pacijente s područja naše županije tako i iz ostalih županija, koji gravitiraju prema Općoj bolnici Virovitica. Ulaganja ovdje neće stati te će se s nabavom opreme nastaviti i u budućnosti – poručio je župan Andrović.

Podsjetio je da Virovitičko-podravska županija, kako bi zadržala liječnike te privukla nove, od prošle godine subvencionira kamate na stambene kredite liječnika, a s tom mjerom će nastaviti i u 2019. godini.

Foto: Kristijan Toplak

U Općoj bolnicu Virovitica u tijeku je i instalacija uređaja za magnetsku rezonancu.

– Drago mi je da se Vlada Republike Hrvatske brine za virovitičku bolnicu, mimo novca iz fondova EU. Prošle godine za Božić je došao novi CT uređaj vrijedan četiri milijuna kuna, a ove godine za Božić magnetska rezonanca od osam milijuna kuna. Mislim da nitko u Virovitici prije dvije-tri godine nije mogao niti sanjati da će Opća bolnica Virovitica imati tu mogućnost. Tako se spašavaju životi, to će pomoći našim građanima da dođu što prije do kvalitetnije zdravstvene skrbi – rekao je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Zadovoljni liječnici

Nova oprema itekako je razveselila liječnike virovitičke bolnice.

– Nova oprema znači puno, kako za nas tako i za pacijente. Ona predstavlja novi nivo medicine, novi nivo rada na kirurškim djelatnostima. Donosi nam nove operacije: traumatološko-ortopedske, abdominalne, urološke, oftalmološke. Za pacijente znači najviše jer mi postajemo zaista regionalni centar, što se tiče operativnoga liječenja, puno jači od okolnih bolnica – istaknuo je pročelnik službe kirurških djelatnosti i voditelj centralnog operacijskog bloka, Tomislav Ružić.

Foto: Kristijan Toplak

Novoopremljene odjele u društvu domaćina, ravnatelja bolnice Dinka Blaževića te liječnika, obišli su ministar Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenik župana Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA Emina Kovač...

Škole dobie laptope i interaktivne ploče Župan Igor Andrović podijelio informatičku opremu u četiri srednje škole Stiglo 30 prijenosnih računala i četiri interaktivne ploče Snježna idila u Jankovcu Snježna idila Ako postoji “zimski raj u Slavoniji”, onda je to Jankovac