Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Župan Igor Andrović podijelio informatičku opremu u četiri srednje škole

Stiglo 30 prijenosnih računala i četiri interaktivne ploče

Škole dobie laptope i interaktivne ploče
1/2
Foto: Kristijan Toplak
Investicija od 106.810 kuna nastavak je ulaganja u modernizaciju

Ukupno 30 novih prijenosnih računala i četiri interaktivne ploče stigle su u četiri srednje škole u Virovitičko-podravskoj županiji. Župan Igor Andrović novu je informatičku opremu, vrijednu 106.810 kuna, uručio ravnateljima Tehničke škole Virovitica, Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, Industrijsko-obrtničke škole Slatina i Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača.

Panonski drvni centar Trijumf na Izboru najuspješnijih lokalnih EU projekata 2016./2017. u Hrvatskoj Panonski drvni centar najbolji lokalni projekt EU

Priprema za reformu

– Već drugu godinu zaredom Županija daruje školama novu opremu, kako bi nastava i djeci i učiteljima bila dinamičnija, kreativnija i zanimljivija. Djeca vole modernu nastavu i tako lakše usvajaju nova znanja. Usto, školama se i ovakvim ulaganjima Županije omogućuje kvalitetan rad, a to se vidi po našim učenicima koji iz godine u godinu ostvaruju sve bolje rezultate – zahvalio je Josip Ivoš, ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače.

– Naša škola od 1. rujna provodi program za tehničara za mehatroniku. Uz deset prijenosnih računala koje smo sad dobili, škola će kupiti još dva prijenosna računala i tada ćemo imati potpuno uređen tehnički praktikum – istaknuo je Ivan Kućan, ravnatelj Tehničke škole Virovitica.

Postavljen je stakleni hodnik, parket, uskoro i grijanje Radovi u Dvorcu Janković u punom zamahu

Pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ-a Vesna Šerepac kazala je da iduća školska godina donosi inovativniji način rada u nastavi i zato je važna informatička oprema, kao priprema učenika i učitelja za lakše svladavanje gradiva.

Da se tako pripremaju i za kurikularnu reformu i "Školu za život", naglasio je i župan Andrović.

– Poboljšat će se rad i profesorima i učenicima. Ove smo godine već uložili značajna sredstva u interaktivne ploče, potom u digitalne obrazovne sadržaje MozzaBook Classroom i alate za nastavu koji učenicima pružaju mogućnost da steknu znanja i vještine onako kako do sada nisu imali priliku, vizualizacijom, simulacijom i interakcijom – podcrtao je župan.

Potpisivanje ugovora za pomoćnike u nastavi Školstvo Ugovoreno sufinanciranje pomoćnika u nastavi

Niz ulaganja u škole

Nastavak je to, dodao je, ulaganja u moderniziranje i informatizaciju škola.

– Prošle smo godine osnovnim i srednjim školama kupili 96 računala kako bi učitelji i učenici imali još bolje uvjete za obrazovanje, posebno vezano za informatičko opismenjavanje. Proveli smo projekt Budi STEMpatičan, a ovogodišnja ulaganja u informatičku opremu samo su nadogradnja i nagovještaj sličnih ulaganja u budućnosti – zaključio je.

Novi kolonoskop Modernizacija opreme Novi kolonoskop za još kraće liste čekanja Viroexpo napokon više neće biti "podstanar" Novi datum velike manifestacije Viroexpo od 15. do 17. ožujka, u novoj, modernoj hali