Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Trijumf na Izboru najuspješnijih lokalnih EU projekata 2016./2017. u Hrvatskoj

Panonski drvni centar najbolji lokalni projekt EU

Panonski drvni centar
1/3
Foto: Kristijan Toplak
Izabran je u kategoriji Investicijski i strukturni projekti

Panonski drvni centar kompetencija, čija je adresa u Virovitici, najuspješniji je lokalni EU projekt 2016./2017. u Hrvatskoj, u kategoriji Investicijski i strukturni projekti. Presudili su tako sami građani, na izboru koji već četvrtu godinu organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Viroexpo napokon više neće biti "podstanar" Novi datum velike manifestacije Viroexpo od 15. do 17. ožujka, u novoj, modernoj hali

U konkurenciji od više od 50 projekata, građani su odabrali najuspješnije lokalne projekte EU u tri kategorije, a nominirale su ih regionalne razvojne agencije iz cijele Hrvatske.

Uspješan primjer suradnje

– Veliko je to priznanje, gledano i iz pozicije projekta, a i same institucije. Uspješan je to primjer suradnje između javnog, znanstvenog i privatnog sektora. Vjerujem da su rezultati, dakle konačni proizvodi i suradnja s našim poduzetnicima bili "okidači" za pozitivnu ocjenu prilikom konačnog odabira – ponosna je Ivana Filipović, direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija.

Podsjetimo, nositelj tog projekta bila je Virovitičko-podravska županija uz partnere, razvojnu agenciju VIDRA, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Institut Ruđer Bošković.

Foto: Kristijan Toplak

– Jedini je to i prvi centar kompetencija u Hrvatskoj, u bilo kojem sektoru, ne samo drvoprerađivačkom. Specifičnost te potporne institucije jest ta što je naša uloga operativna, fizički izrađujemo nove programe namještaja i susrećemo se s operativom i rješavanjem svih konstruktivnih i ostalih poteškoća naših poduzetnika – zaključuje direktorica.

Završna konferencija projekta bila je u Virovitici, uz 23 darovita đaka, a za trajanja projekta održan je niz kampova i zanimljivih radionica Virovitičko-podravska županija prva provela projekt ‘Budi STEMpatičan’ Izradili model za otkrivanje i rad s darovitom djecom

Ponosan je i župan Igor Andrović.

– Panonski drvni centar kompetencija uspješan je primjer suradnje znanstvenika, industrije i lokalne zajednice, sa zajedničkim ciljem unapređenja poslovanja i gospodarske situacije Virovitičko-podravske županije, cijele Hrvatske, ali i šire regije. Jedini je to centar za razvoj drvne industrije u našoj zemlji koji u svim fazama razvoja proizvoda pruža usluge malim i srednjim poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora u regiji, s naglaskom na istraživanje i inovacije – ističe Andrović.

Besplatan obrok za djecu Školska shema voća, povrća i mlijeka Svako dijete dobit će besplatno voće i povrće

Stajao 44,7 milijuna kuna

Stajao je ukupno 44,7 milijuna kuna, a opremljen je najsuvremenijim strojevima. Izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u Hrvatskoj obuhvaća investicije realizirane u posljednje dvije godine, a najbolje među najboljima biraju sami građani na internetskoj stranici www.strukturnifondovi.hr.

Želi se tako ukazati na doprinos i utjecaj projekata EU na poboljšanje životnih uvjeta i na gospodarski razvoj naše zemlje.

Tradicionalno hodočašće u Voćin Na 13. prosinca Hodočašće branitelja i policije Gospi Voćinskoj Županija ima 1200 obrtnika Stabilna situacija Broj obrtnika više se ne smanjuje, ima ih 1200