Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Energetska obnova

Obnovljena bolnica podići će standard za osoblje, ali i pacijente

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
Projekt podrazumijeva kompletnu energetsku obnovu zgrade bolnice u kojoj se nalaze Ginekologija, ambulante Opće medicine, Dispanzer za žene i popratni odjeli te zgrada Stomatologije

Ovih je dana održana je početna konferencija europskog projekta energetske obnove zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije koja kreće u realizaciju.

Bolji uvjeti za djecu Dječji vrtić Bjelovar dobio moderno opremljenu senzornu sobu i igralište

Riječ je o projektu vrijednom 8,2 milijuna kuna za koji je zatvorena financijska konstrukcija i osigurana sredstva, a projekt je trenutačno u fazi raspisanog natječaja za izvođača radova. Naime, financiranje energetske obnove bolnice i stomatologije osigurano je tako da je potpisan ugovor o sufinanciranju projekta s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 5 milijuna kuna na temelju europskih sredstava, 2,6 milijuna kuna osigurano je iz Fonda za sufinanciranje provedbe projekata EU na regionalnoj i lokalnoj razini, a preostalih 700.000 kuna osigurava Opća bolnica Bjelovar i osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija.

REGIONALNI DANI EU FONDOVA Sa zadnjeg mjesta po korištenju fondova EU, Bjelovar je ušao među najuspješnije gradove

Projekt podrazumijeva kompletnu energetsku obnovu zgrade bolnice u kojoj se nalaze Ginekologija, ambulante Opće medicine, Dispanzer za žene i popratni odjeli te zgrada Stomatologije. Druga je to po vrijednosti investicija u OB Bjelovar, nakon gradnje nove zgrade bolnice, a koja će pridonijeti podizanju standarda u zdravstvu, kako za zaposlenike bolnice,tako i za pacijente.

– Ono što želimo je novi standard zdravstva za naše građane. Time će se povećati standard i za zaposlenike. Kada govorimo o energetskoj obnovi, naša Županija je među vodećima u Hrvatskoj po povlačenju sredstava. Imamo ugovorenih oko 160 milijuna kuna u školstvu, zdravstvu i drugim segmentima i druga smo Županija u ukupnom broju potpisanih ugovora u Hrvatskoj – naglasio je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs.

Djeca s teškoćama "Kino za sve" sa senzornim projekcijama u Zagrebu, Varaždinu, Koprivnici i Bjelovaru