Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Potpisano 76 ugovora o bespovratnim potporama

Foto: Grad Garešnica
Uz osam potpora u poljoprivredi ostale su dodijeljene poduzetnicima i obrtnicima za osnivanje novih obrta ili sufinanciranje nabavke strojeva i opreme

Garešnički poduzetnici ovih su dana potpisali ugovore o dodjeli bespovratnih potpora poduzetnicima, obrtnicima i poljoprivrednicima i to nakon javljanja na javni poziv Grada i ispunjavanja svih propisanih uvjeta za dodjelu sredstava. Grad je tako podijelio 76 potpora, osam njih ostvarili su poljoprivrednici za razvoj voćarstva, vinogradarstva i povrtlarstva, dok su ostale potpore dobili poduzetnici i obrtnici i to njih sedam za osnivanje novih obrta i poduzeća, a ostali za sufinanciranje nabavke strojeva i opreme.

GAREŠNICA Novo reciklažno dvorište radi, uklonjeni ‘zeleni otoci’

– Grad Garešnica želi biti podrška svim našim poduzetnicima i obrtnicima, a to smo pokazali i kroz dodjelu ovih potpora i kroz sve mjere kojima smo im olakšali poslovanje u vrijeme koronakrize. Za nabavku strojeva i opreme isplatili smo 426 tisuća kuna, za osnivanje novih poduzeća i obrta 31 tisuću kuna te za poljoprivredu 56 tisuća kuna. Cilj ovih potpora je jačanje konkurentnosti postojećih poduzeća, ali i motiviranje novih poduzetnika da se odvaže i pokrenu posao u Garešnici. Sa sigurnošću mogu reći da ove gradske potpore daju rezultate jer imamo sve više mladih ljudi koji otvaraju vlastite obrte i tvrtke – istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Josip Bilandžija.

Potpore za malo i srednje gospodarstvo isplatile su se četvrtu godinu zaredom, a iznos za potpore porastao je za 170 tisuća kuna u odnosu na prošlu godinu.