Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Božićna čestitika Splitsko-dalmatinske županije poduzetnicima i obrtnicima početnicima

Potpisano još 168 ugovora za dodjelu poticaja poduzetnicima u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Foto: Splitsko-dalmatinska županija
Sredstva dodjeljujemo i radi očuvanja radnih mjesta na području naše županije – naglasio je Boban

Splitsko-dalmatinska županija nastavlja s isplatama potpora namijenjenih poduzetnicima i obrtnicima.

Županija nagradila tri najbolja IT projekta polaznika Start IT akademije Blaženko Boban: Očekujem da ćemo postati referentni centar za cijelu jugoistočnu Europu

– Veliko mi zadovoljstvo pričanja stavljanje potpisa na 168 novih ugovora temeljem našeg javnog poziva i programa potpore poduzetništvu i malom obrtništvu. Kroz četiri mjere: poduzetnici početnici, žene poduzetnice, očuvanje tradicijskih zanata i mjera za poduzetnike početnike koja je zahvatila ova nesretna pandemija. Moram naglasiti da ove godine se javilo 274 poduzetnika koji su već potpisali svoje ugovore, a za usporedbu, u proteklih pet godina je to bio ukupni zbroj. Kroz rebalans proračuna smo osigurali, uz onih koje smo potpisali unazad dva mjeseca, i dodatna sredstva za 168 novih poduzetnika pa su svi koji su ispunili uvjete osigurali svoja financijska sredstva, potporu Splitsko-dalmatinske županije u nadi da će ih vrlo kvalitetno iskoristiti – poručio je Blaženko Boban, splitsko-dalmatinski župan nakon potpisivanja novih ugovora.

Velik interes

Naime, nakon rebalansa proračuna Splitsko-dalmatinske županije potpisana je izmijenjena Odluka o raspodjeli, kojom ukupno dodjeljuju 270 potpora za poduzetnike i obrtnike početnike za što je ukupni iznos 7.204.001 kuna. Sukladno ovoj Odluci, po rebalansu je Splitsko-dalmatinska županija odobrila još 168 zahtjeva, dakle zahtjeve svih poduzetnika početnika koji su ispunili uvjete iz javnog poziva, a to je da posluju do dvije godine, upošljavaju najmanje jednu osobu ili su sami zaposleni na puno radno vrijeme. Potpore, ističu iz Županije, imaju funkciju poticanja osnivanja i razvoja gospodarskih subjekata u većinskom vlasništvu podnositelja. Prijavitelji su u trenutku podnošenja prijave zapošljavali 432 radnika.

Ilustracija COVID-19 ZAJAM Županija za poduzetnike

– Sredstva dodjeljujemo i zbog očuvanja radnih mjesta na području naše županije jer jedan od temeljnih uvjeta je otvoreno bar jedno novo radno mjesto – naglasio je Boban.

Uvjete iz programa iz javnog poziva zadovoljili su, prema adresi prijavitelja: 77 poduzetnika iz Splita, 31 iz Sinja, 24 iz Solina, 18 iz Makarske, 17 iz Imotskog, 14 iz Kaštela, 13 iz Trilja, po 7 iz Otoka kod Sinja, s otoka Brača i Trogira; po 4 zahtjeva iz Lovreća i Podstrane, po 3 zahtjeva iz Runovića, Prološca, Ciste Provo, Klisa, Dicma, Hrvaca, Dugog Rata i Omiša; po 2 zahtjeva iz Vrgorca, Tučepa, Zmijavaca, Dugopolja i s otoka Visa, te po 1 zahtjev iz Šestanovca, Žrnovnice, Baške Vode, Tugara i Podbablja.

Mjere su predviđene za poduzetnike početnike, žene poduzetnice, za očuvanje tradicijskih djelatnosti te poduzetnicima početnicima čije je poslovanje otežano pandemijom COVID-19.

Župan Boban uručio donaciju za 78 najizloženijih djelatnika splitskog KBC-a Liječnicima, sestrama, tehničarima, spremačicama na prvoj crti u borbi protiv korone poklon-bon od 600 kuna

Stup u daljnjem razvoju

Po programu potpore osnivanju i razvoju malog gospodarstva na području Splitsko dalmatinske županije za razdoblje 2014.-2019. godine, ukupno je dodijeljeno 9,802.668 kuna, s prosječnim iznosom potpore 18.536 kuna. Na dan 31. prosinca 2019. godine svi oni su imali 1184 zaposlenih.

– Splitsko-dalmatinska županija je čvrsti stup u daljnjem razvoju vaših poduzeća i obrta. Zato, neka vam ovo bude blagdanska čestitka od Splitsko-dalmatinske županije – poručio je Blaženko Boban.