Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sredstva za rad udruga iz područja socijalne skrbi

Potpore iz županijskog proračuna za projekte i programe Centra za žene Adela, Crvenog križa i Udruge slijepih SMŽ

Foto: Sisačko-moslavačka županija
U županijskom proračunu ove je godine za programe i projekte iz područja socijalne skrbi osigurano 450.000 kuna koje će podijeliti ukupno sedam udruga

Župan Ivo Žinić potpisao je ugovore o financiranju projekata i programa za čiju su provedbu osigurana sredstva Programom javnih potreba u socijalnoj skrbi SMŽ. Župan je potpisao ugovore s predstavnicima Centra za žene Adela, Hrvatskog Crvenog križa – Zajednice udruga društava Crvenog križa Sisačko-moslavačke županije i Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije Sisak.

Kulturni centar braće Radić priprema bogat program u ovoj godini U Sisačko-moslavačkoj županiji 2021. godina proglašena je godinom Stjepana Radića

Važnost udruga

– U proračunu Sisačko-moslavačke županije za pomoć našim udrugama iz programa socijalne skrbi ove godine su predviđena sredstva u iznosu od 450 tisuća kuna. Danas potpisujemo ova tri ugovora kako bismo pomogli radu ovih udruga, a reći ću da itekako dobro pratimo njihov rad i da znamo s kojim problemima se susreću, pogotovo ovih zadnjih godinu dana otkako situacija zbog pandemije koronavirusa nije nimalo jednostavna. Svakako, to je promijenilo način života i u obiteljima i svugdje i naravno da su ovakve udruge bile i prije potrebne kako bi na neki način pomogle u rješavanju određenih problema, a sada pogotovo.

Nakon katastrofalnog potresa koji se dogodio u ovoj županiji 29. prosinca prošle godine, ta uloga je još daleko, daleko veća. U budućnosti će biti još i veća jer psihosocijalno stanje u društvu nakon ovakvih trauma će biti puno, puno teže i trebat će vjerojatno i puno više novca i puno više vremena za ovakve stvari – rekao je župan pri potpisivanju ugovora, dodavši kako će se u proračunu u budućnosti nastojati napraviti nove programe usmjerene ka rješavanju i pomoći u tim problemima.

Potresu unatoč nastavlja se projekt uspostave Regionalnog centra kompetentnosti Raspisan natječaj za rekonstrukciju bivše vojarne u sisačkoj Lađarskoj

Stalno na terenu

Ravnateljica Zajednice udruga društava Crvenog križa Sisačko-moslavačke županije Maja Böhm zahvalila je Županiji na praćenju njihova rada te dodala kako će im ova sredstva u iznosu od 100 tisuća kuna biti velika pomoć u daljnjem radu.

– Mislim da ste svjedoci našega rada i našeg angažmana na terenu. Od 28. prosinca mi smo po cijele dane na terenu, zaista u svih 9 društava, a društva koja su nam najviše angažirana su Glina, Sisak, Petrinja i Hrvatska Kostajnica. Zaista smo svakog dana, od prvog dana na terenu – dijelimo korisnicima kuhane obroke, humanitarnu pomoć, što nam u biti svakodnevno radi velike materijalne troškove, tako da će nam ova sredstva zaista pomoći u radu. Pomoći će nam da budemo što brži i proaktivniji na terenu i da svojim korisnicima zaista pružimo maksimalnu pomoć. Hvala vam puno. Sredstva ćemo iskoristiti u najboljoj namjeri i utrošit ćemo ih u najbolje svrhe i nadamo se da će ova kriza što prije stati i da ćemo se svi moći, koliko-toliko, vratiti normalnom radu i funkcioniranju – rekla je Böhm.

U ime Centra za žene Adela, kojem je namijenjeno 170 tisuća kuna, zahvalila je njegova predsjednica Senka Filipović, a u ime Udruge slijepih Sisačko-moslavačke županije Sisak ugovor na 25 tisuća kuna potpisao je njezin predsjednik Danko Tomanić. Ovakvi će ugovori biti potpisani s još četiri udruge iz područja socijalne skrbi.