Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sufinanciranje projekata

Potpore udrugama branitelja iz Domovinskog rata

Foto: Grad Kutina
Najviše novca bit će izdvojeno za Državni susret branitelja policije iz Domovinskog rata koji će se održati u rujnu u Kutini

Grad Kutina ove će godine za programe i projekte braniteljskih udruga iz proračuna izdvojiti 96.000 kuna. Na Natječaju je devet udruga proisteklih iz Domovinskog rata prijavilo 13 projekta, koji su i odobreni.

Potpora civilnom društvu Za financiranje udruga ove godine 571.000 kuna

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić prilikom potpisivanja ugovora o financiranju izrazio je zadovoljstvo što su ove godine povećana sredstva za programe kojima je cilj promicanje vrijednosti Domovinskog rata i očuvanje uspomene na hrvatske branitelje.

Najviše novca bit će izdvojeno za Državni susret branitelja policije iz Domovinskog rata koji će se održati u rujnu u Kutini. Grad će ove godine urediti spomen-obilježje u Bujavici, te postaviti spomen-ploču u sjećanje na prvu civilnu žrtvu u Domovinskom ratu u Kutini.

Predstavnici braniteljskih udruga izrazili su zadovoljstvo suradnjom s Gradom Kutinom te zahvalili što je na spomen-području Trokut postavljen i monolit u sjećanje na branitelje s područja Kutine. 

Projekt vrijedan 488 milijuna kuna Za tri će se godine 5000 Kutinčana napokon moći spojiti na vodoopskrbnu mrežu