Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
BORBA S KORONAVIRUSOM U SISAČKOJ BOLNICI

Povećan broj postelja za COVID bolesnike

1/3
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Naše osoblje se nalazi u stalnom strahu od zaraze, boje se da ne odnesu zarazu u svoje domove, ističe doktor

Prvotni kapaciteti sisačke bolnice od 89 kreveta za COVID bolesnike sada su povećani na 120, ističe ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić„ u Sisku dr. Tomislav Dujmenović.

završen projekt "Topli obrok – obrok zdravlja" Sve osnovne škole kojima je Županija osnivač sada mogu pripremati tople obroke za učenike

– Imamo centralni odjel, to je Odjel infektologije oko kojeg se sve vrti, tu je još nekoliko COVID odjela koji su smješteni u različitim zgradama i te odjele nažalost stalno povećavamo. Unazad 10-ak dana imamo četvrti COVID odjel koji je smješten na Odjelu oftalmologije, dok je taj odjel preseljen na drugu lokaciju. Isto tako preseljen je i Odjel vaskularne kirurgije. Odjel urologije morali smo spajati s nekim drugim odjelima i prenamijeniti taj prostor za COVID bolesnike. Osim toga kapacitet smo povećali uređenjem dijela bolnice u Petrinji. Tu je spremno 20-ak kreveta, ali tu će moći ležati samo lakši bolesnici. Ukupni kapacitet naše bolnice u Sisku je 408 kreveta tako da prostora za proširenje ima. Ono što je problem je osoblje kojeg ima malo i koje je premoreno – rekao je dr. Dujmenović opisujući situaciju aktualne borbe zdravstvenog sustava protiv koronavirusa.

– Naše osoblje se nalazi u stalnom strahu od zaraze, boje se da ne odnesu zarazu u svoje domove, djeci i roditeljima. Oni se razbolijevaju, ali i vraćaju i nastavljaju sa svojim radom. Požrtvovno rade i bore se za svakog bolesnika. Svi skupa se veselimo kada netko ode kući, kada se skine s respiratora. Bez njihove velike požrtvovnosti ne bi uspjeli. Naravno da imamo manjak osoblja, prebacujemo s jednog odjela na drugi, ali se uz velike napore uspijevamo organizirati – ističe dr. Dujmenović.