Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Suradnja gradova i općina

Povezivanje turističkih potencijala Banovine i Pounja

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Kvalitetan turistički program u ovaj dio županije može privući turiste i tako revitalizirati područje pogođeno potresom

Dugogodišnja inicijativa povezivanja grada Hrvatske Kostajnice i susjednih općina Banovine i Pounja dobila je i službenu potvrdu potpisivanjem Sporazuma o osnivanju Turističke zajednice područja Banovine-Pounja koji su u Hrvatskoj Kostajnici potpisali gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan, zamjenik načelnika Općine Dvor Franjo Juranović, načelnica Općine Donji Kukuruzari Lucija Matković, načelnica Općine Hrvatska Dubica Ružica Karagić, načelnica Općine Majur Klementina Karanović te načelnik Općine Sunja Grga Dragičević.

Potpisivanju Sporazuma nazočio je i zamjenik župana Mihael Jurić.

– Sisačko-moslavačka županija podržava ovu suradnju grada i općina jer je ovo područje iznimnog turističkog potencijala, posebno u dijelu lovnog turizma, biciklizma, planinarenje i drugog. S kvalitetnim turističkim programima, siguran sam da u ovaj dio naše županije možemo privući turiste i tako revitalizirati ovo područje pogođeno potresom – istaknuo je zamjenik župana Jurić.

Inicijativa o udruživanju turističkih potencijala Hrvatske Kostajnice i susjednih općina stigla je iz TZ Hrvatske Kostajnice, a predsjednik novoosnovane TZ područja Banovine i Pounja bit će kostajnički gradonačelnik Dalibor Bišćan. 

TEŠKO STRADALA Glazbena škola Sisak dobit će novi prostor u središtu grada BAČIĆ POSJETIO BANOVINU Zgrade za stradalnike u potresu gradit će se i u Sisku Osigurano 169.885 eura Županija dodijela stipendije za 100 učenika i 65 studenata