Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Uručene diplome prvoj generaciji slatinskih plivača DV-a Zeko

Povijesni projekt – prva skupina djece koja je proplivala u Slatini

Foto: Mihaela Feldi
DV Zeko tako je postao jedini vrtić u Virovitičko-podravskoj županiji, a i šire, koji u svom redovitom programu ima i integriranu obuku za neplivače s verificiranim programom i pod vodstvom diplomiranog kineziologa

Od samog otvaranja bazena na Odjelu za fizikalnu terapiju i rehabilitacijsku medicinu Ispostave županijskog Doma zdravlja u Slatini, lani u veljači, na inicijativu gradonačelnika Denisa Ostrošića rodila se ideja o pokretanju obuke za vrtićarce neplivače, odnosno djecu predškolske dobi. Prihvatili su tu inicijativu i Dječji vrtić Zeko, kao i ravnatelj županijskog Doma zdravlja Ivica Fotez.

infrastruktura Sanacija cesta za pola milijuna kuna

Proplivalo 67 djece

DV Zeko tako je postao jedini vrtić u Virovitičko-podravskoj županiji, a i šire, koji u svom redovnom programu ima i integriranu obuku za neplivače s verificiranim programom i pod stručnim vodstvom diplomiranog kineziologa. Svoju veliku avanturu uspješno je završilo 67 mališana. Svima njima DV Zeko osigurao je sve potrebne rekvizite i kape za plivanje te pomoćne djelatnice koje su se skrbile i pomagale djeci da u sigurnom okruženju prođu obuku plivanja.

Malim plivačima uručene su i diplome. Posljednja od tri grupe mališana nije uspjela završiti svoju obuku zbog koronavirusa, no učinit će to početkom školske godine.

Vrijedna 250.000 kuna Vatrogascima stigla nova oprema

Gradonačelnik Ostrošić istaknuo je kako će ova generacija vrtićaraca ući u povijest Slatine kao prva skupina djece koja je proplivala u svome gradu.

– Ovo je prvi korak kojim će se upotpuniti cjelodnevna iskoristivost slatinskog bazena, a želja nam je raširiti lepezu zdravstvenog turizma. No, ono što je bitno za djecu i mlade grada Slatine jest da im ponudimo što više zdravih sadržaja, i to činimo planski, ne samo s Domom zdravlja, nego i šire. U gradu imamo nogometni i rukometni podmladak, kao i školu tenisa, a u planu je i škola skijanja, tako da se na više mjesta pokušava paralelno podići još veća kvaliteta života. I nadam se da ćemo to zajedno uspjeti, kako bi se svi potencijali u gradu maksimalno koristili – poručio je Ostrošić.

Wellness-spa bazen

– Naše malo misto nema vode u izobilju te sam u sklopu projekta izgradnje bazena razmišljao dva koraka unaprijed. Tako smo sagradili bazen s dva nivoa različitih dubina jer prvotni je bazen bio isključivo rehabilitacijsko-terapeutski. Nije mala stvar da djeca imaju prigodu napraviti dvadesetak koraka iz vrtića i doći u bazen, gdje uz kvalitetu učenja samog plivanja mogu doživjeti i vrijednost tople i zdrave vode – rekao je ravnatelj županijskog Doma zdravlja Ivica Fotez.

Završen još jedan veliki projekt SKIjaškog kluba Slatina Na Tomincu reflektori za noćno skijanje

Izrazio je nadu u skorašnju realizaciju drugog koraka, u sklopu kojega je zamišljeno da terapijsko-rehabilitacijski bazen u Slatini, uz edukativni, postane i wellness-spa bazen.