Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
U sedam zgrada u Općoj bolnici Varaždin uloženo 83,5 milijuna kuna

Povoljni stambeni krediti i učiteljima

Župan Čačić obišao je obnovljenu Opću bolnicu u Varaždinu
1/8
Foto: Varaždinska županija
Najavljena je i obnova poliklinike, mikrobiologije i RTG-a, najavio je župan Čačić

U Varaždinskoj županiji je u roku od 16 mjeseci završila energetska obnova sedam objekata Opće bolnice Varaždin, vrijedna 83,5 milijuna kuna. Projekt se financira iz predviđenih ušteda od najmanje 4,25 milijuna godišnje na energentima idućih 14 godina i državne subvencije.

Foto: Varaždinska županija

– Na razini države riječ je o jedinstvenoj investiciji po veličini te modelu s obzirom na to da je cijeli niz drugih bolnica predviđenih za realizaciju po tom modelu od toga odustao, što bi se dogodilo i s varaždinskom bolnicom da 2017. nakon izbora nove županijske vlasti nismo u 30 dana uspjeli pripremiti sve potrebne dozvole i ugovore. Zahvaljujući tome, ne samo da smo postigli uštede i uveli tehnološke inovacije nego se otvara i mogućnost da se klimatizira cijela zgrada kirurgije i interne te da se u zgradi logopedije otvori dječji vrtić za djecu liječnika i medicinskog osoblja – rekao je župan Radimir Čačić.

Foto: Varaždinska županija

Najavljena je obnova i poliklinike, mikrobiologije i RTG-a, te psihijatrije, u koje će biti u uloženo 17,8 milijuna kuna.

– Važno je naglasiti da je varaždinska bolnica jedna od rijetkih koja je povećala broj liječnika u protekle dvije godine. U višemilijunskom projektu povoljnih stambenih kredita s kamatnom stopom ispod dva posto za zamjenu postojećih i nove kredite za medicinsko osoblje više i visoke stručne spreme utvrđena je razina interesa, a Županija isti model namjerava ponuditi i učiteljima te profesorima – rekao je župan Čačić. 

Stručni skup u Vinkovcima U Vinkovcima održan stručni skup učitelja i pedagoga “Škola za život” djeci i mladima će osigurati praktično znanje te ih osposobiti za današnjicu HZZ Preporuke HZZ-a Smanjiti broj upisa na studij ekonomije i politologije