Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
U Vinkovcima održan stručni skup učitelja i pedagoga

“Škola za život” djeci i mladima će osigurati praktično znanje te ih osposobiti za današnjicu

Stručni skup u Vinkovcima
1/2
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Vukovarsko-srijemska županija kao i svi gradovi i općine na području županije raznim projektima, u okviru mogućnosti, pomažu učenicima

U organizaciji Hrvatskog pedagoško-književnog zbora, ogranka Vukovarsko-srijemske županije, u Vinkovcima je održan stručni skup učitelja i pedagoga “Škola za život”. Cilj skupa bio je stručno usavršavanje u svrhu unapređenja odgoja i obrazovanja za odgajatelje i prosvjetne djelatnike u županiji. Bila je ovo još jedna prilika da zaposleni u obrazovno-odgojnim institucijama razmijene znanja i iskustva, ali i čuju koje su nove smjernice u radu.

22. Kongres hitne medicine U Vinkovcima izvedene pokazne vježbe spašavanja helikopterom

Treba zaštititi struku

– Program “Škola za život” je uveden za uspostavljanje usklađenoga i učinkovitog sustava odgoja i obrazovanja koji će, siguran sam, djeci i mladima osigurati praktično znanje, te ih osposobiti za izazove suvremenog života u svijetu rada. Potrebno je stoga trajno promišljanje i razmjena mišljenja svih sudionika uključenih u ovaj eksperimentalni program obrazovanja naše djece, i u tome imate našu podršku – rekao je zamjenik župana Josip Dabro. Tom prilikom nazočnim učiteljima i pedagozima škola s područja Vukovarsko-srijemske županije istaknuto je kako je potrebno zaštititi struku i sve koji rade s djecom. Istaknuto je i kako Vukovarsko-srijemska županija, kao i svi gradovi i općine na području županije, raznim projektima, u okviru svojih mogućnosti, pomaže učenicima. Tu su prije svega istaknute brojne stipendije, subvencionirani gradski prijevoz, besplatni udžbenici, bilježnice, preobuka… Time Županija te jedinice lokalne samouprave pokušavaju u što većoj mjeri pomoći roditeljima i njihovim kućnim budžetima.U radu skupa sudjelovale su pomoćnica ministrice obrazovanja Lidija Kralj i viša savjetnica za stručne suradnike i predstojnica podružnice Osijek Ivana Biljan.

projekt vrijedan 5 milijuna kuna Započela energetska obnova na 3 objekta vrtića Vinkovci

Eksperimentalne škole

Govoreći o novostima i aktualnostima iz cjelovite kurikularne reforme, kao i dojmove iz eksperimentalnog programa “Škola za život” koji je započeo prije mjesec dana, Kralj je rekla da je u našim eksperimentalnim školama reforma već počela i da je tu puno novina, od eksperimentalnih nastavnih materijala, mobilnih uređaja odnosno tableta, ali i najvažnije, drukčijih metoda podučavanja i vrednovanja čime se zaista mijenja kvaliteta u našem sustavu.

– Sljedeći mjesec počinju pripreme za frontalnu implementaciju te će se ona za godinu dana provoditi u svim našim osnovnim i srednjim školama – najavila je Kralj govoreći na skupu u Vinkovcima.

Na samom početku skupa prigodni program izveli su učenici, odnosno zbor Osnovne škole Josipa Kozarca iz Vinkovaca pod ravnanjem Zdenke Ivanković.

vinkovci Odvoz smeća skuplji, ali će iznos računa ovisiti o broju pražnjenja kanti obrazovanje Strani jezici, informatika, učiti treba cijeli život