Izbornik
Naslovnica Županije Krapinsko-zagorska 26 pregleda
Krapinsko-zagorske županija

Povorkom beračica i berača završilo 47. Branje grojzdja

Branje grožđa, Pregrada
Foto: Krapinsko-zagorska županija
U povorci je ove godine sudjelovalo više od 200 sudionika i devet kola

U Pregradi je tradicionalnom povorkom beračica i berača u nedjelju obilježen završetak 47. manifestacije Branje grojzdja.

U povorci beračica i berača bio je i zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek koji je prije samog polaska rekao: "Branje grojzdja je u Pregradu još jednom privuklo velik broj gostiju kojima su Pregrađanke i Pregrađani pokazali svoj dio Bajne na dlanu. Ovakve manifestacije zaslužuju promociju – to je naša tradicija, naša kultura koju svi zajedno moramo čuvati i promovirati",  istaknuo je zamjenik župana Ferek-Jambrek te zahvalio Gradu Pregradi na izvrsnoj organizaciji 47. manfiestacije Branje grojzdja, priopćili su iz Krapinsko-zagorske županije.

Gradonačelnik Pregrade i saborski zastupnik Marko Vešligaj istaknuo je kako je u devet dana ovogodišnjeg Branja grojzdja održano pedesetak događanja na kojima je svatko mogao naći nešto za sebe te pozvao sve prisutne da u Pregradu dođu i dogodine.

- Svi zajedno ćemo raditi da 48. branje grojzdja bude još bolje – poručio je gradonačelnik Vešligaj.

U povorci je ove godine sudjelovalo više od 200 sudionika i devet kola. U kategoriji kola prvo mjesto osvojila su kola s rkavicama Miljenka Ilijaša Karlića. Najbolja beračica je Monika Poslončec, a najbolji berač Nikola Hršak. Najboljom mladom beračicom proglašena je Lara iz kola Cerovski, najboljim malim beračem Filip iz kola Sitar, najslađom beračicom Lea iz kola Antolić, dok je najmlađi berač bio Valter Krušlin iz Pregrade