Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
OSJEČKO- BARANJSKA ŽUPANIJA

Povučeno dodatnih 15 milijuna kuna bespovratnih sredstava za energetsku obnovu

Ilustracija
1/2
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL
Dodijeljena sredstva značajno će pomoći Osječko-baranjskoj županiji u sufinanciranju navedenih projekata te biti poticaj za prijavu i realizaciju novih.

Odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije o sufinanciranju EU projekta Osječko-baranjska županija privukla je više od 15 milijuna kuna dodatnih sredstava za sufinanciranje energetske obnove zgrada. Radi se o bespovratnim i namjenskim sredstvima koja se usmjeravaju za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova. Sukladno pozivu moguće je bilo odobrenje sredstava 70 % iznosa prihvatljivih troškova koje je Županija dužna osigurati iz vlastitih izvora za provedbu ovih projekata.

Ribarski dani u Kopačevu privukli na tisuće posjetitelja Cijelo selo mirisalo na fiš, šarana u rašljama, štuku u mundiru...

Konkretno radi se o energetskoj obnovi zgrada Osnovne škole „August Harambašič“ Donji Miholjac, Osnovne škole Gorjani, Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Čepin Područne škole Čepinski Martinci, Osnovne škole Antunovac Područne škole Ivanovac, Osnovne škole „Kralja Tomislava“ Našice, Osnovne škole „Josipa Kozarca“ Semeljci Područne škole Kešinci, Osnovne škole Kneževi Vinogradi Područnih škola Grabovac i Karanac te Osnovne škole“Luka Botić“ Viškovci. Odlukom je obuhvaćeno i sufinanciranje obnove zgrada Opće bolnice Našice, Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića i Medicinske škole Osijek, I. gimnazije Osijek, Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo, Doma Zdravlja Našice Zdravstvene stanice Budimci, Doma zdravlja Donji Miholjac Zdravstvene stanice Magadenovac i Doma za starije i nemoćne Beli Manastir.

Energetska obnova Novo ruho tri ambulante DZ-a Osijek

Uz projekte energetske obnove, Odlukom o sufinanciranju EU projekta odobrena je dodjela bespovratnih sredstava i za izradu projektne dokumentacije Gospodarskog centra. Dodijeljena sredstva značajno će pomoći Osječko-baranjskoj županiji u sufinanciranju navedenih projekata te biti poticaj za prijavu i realizaciju novih.