Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Ribarski dani u Kopačevu privukli na tisuće posjetitelja

Cijelo selo mirisalo na fiš, šarana u rašljama, štuku u mundiru...

1/10
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Ribarski dani u Kopačevu jedna je od najprepoznatljivijih baranjskih manifestacija koju posjeti više od 10.000 ljudi

Iako zbog zabrane tradicionalnog ribolova u Parku prirode Kopački rit u Kopačevu više nema nijednog ribara, svatko tko je proteklog vikenda posjetio selo, u nosu i nepcu zadržao je cijelu harmoniju mirisa i okusa Kopačeva. Ribarski dani u Kopačevu jedna je od najprepoznatljivijih baranjskih manifestacija koju posjeti više od 10.000 ljudi.

Vrijednost projekta 11,4 milijuna kuna Otvorena nova zgrada dječjeg vrtića u Dardi

Izvrsna je to promocija tradicije i seoskog turizma, jer malo baranjsko selo okupiraju posjetitelji svih profila, cijelo selo miriše na fiš paprikaš, šarana u rašljama, štuku u mundiru te specijalitete od divljači. Miješaju se zvuci hrvatske i mađarske glazbe, kao i ponuda autohtonih proizvoda multikulturalne Baranje poput domaće mljevene paprike, meda, ajvara, slatkiša i suvenira kao i domaćih kolača.

prvenstvo u belom manastiru Najbolji fiš skuhan u Baranji

– Ova manifestacija je savršena uvertira u ono što će se dogoditi početkom idućeg mjeseca na istoku Hrvatske. Riječ je o najvećoj turističkoj manifestaciji tijekom cijele godine u Hrvatskoj - Dani hrvatskog turizma, s naglaskom na kontinentalni turizam. Traju od 2. do 4. listopada, službeni dio, a 5. se nastavlja u Tvrđi probni brend HeadOnEast – najavio je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.