Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Vrijednost projekta 11,4 milijuna kuna

Otvorena nova zgrada dječjeg vrtića u Dardi

Foto: Osječko-baranjska županija
Hrvatska vlada kroz Program ruralnog razvoja financira gradnju 500 dječjih vrtića, od kojih se 18 gradi na prostoru Osječko-baranjske županije, naglasio je osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović

U baranjskom mjestu Dardi otvorena nova zgrada dječjeg vrtića "Radost", koja će primati 150 djece predškolske dobi. Time je u Dardi riješen dosadašnji problem nedostatka vrtićkih kapaciteta.

prvenstvo u belom manastiru Najbolji fiš skuhan u Baranji

Vrijednost projekta je 11,4 milijuna kuna, od čega su 9,7 milijuna kuna nepovratna sredstva EU, a ostatak su osigurali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te općina Darda. Projektom je, na postojeću zgradu dječjeg vrtića, dograđena nova zgrada s 1500 četvornih metara unutarnjeg prostora.

Novu zgradu Dječjeg vrtića otvorili su izaslanik predsjednika Vlade saborski zastupnik Domagoj Mikulić i osječko-baranjski dožupan Goran Ivanović.

Premijer Plenković na Danu grada Županje: 'Slavonija će i dalje biti prioritet Vlade, naglasak na gospodarskom razvoju i demografskoj revitalizaciji'

Općinski načelnik Anto Vukoje rekao je da se Darda posljednjih godina bori s nedostatkom prostora za djecu u vrtiću, a završetkom projekta vrtić će moći primiti 150 djece, čime će se riješiti dosadašnji problem popunjenosti kapaciteta, zbog čega je na smještaj u vrtiću čekalo oko 40 djece s područja ove baranjske općine.

Dožupan Ivanović rekao je da se demografski problem ne može riješiti sam od sebe, već se moraju stvoriti preduvjeti i infrastruktura, koja će tome ići u prilog.

Projekt Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele županije Nova oprema za sve domove zdravlja, bolji uvjeti za pacijente, ali i za 104 liječnika

- To čini i hrvatska Vlada koja, uz ostalo, kroz Program ruralnog razvoja financira gradnju 500 dječjih vrtića, od kojih se 18 gradi na prostoru Osječko-baranjske županije - naglasio je Ivanović.