Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U sklopu obilježavanja obljetnice Veleučilišta

Požega dobila vinoteku sa studentskim vinima

Foto: pozega.hr
Na otvorenju prodavaonice vina u Cehovskoj ulici u centru grada prisustvovao je i gradonačelnik Darko Puljašić

U Požegi je u sklopu obilježavanja 22. obljetnice osnivanja požeškog Veleučilišta otvorena prodavaonica vina u Cehovskoj ulici u centru grada. Vinoteka jedinstvena u Hrvatskoj na svojim policama nudi vina nastala u sklopu veleučilišnog nastavnog objekta na padinama Papuka kraj Podgorja.

Uljepšali event Plesači Ilijane Lončar u online izdanju

– Svjedoci ste da je požeško Veleučilište nedavno prošlo reakreditaciju u Agenciji za visoko obrazovanje, čime je ocijenjeno najboljim u Hrvatskoj, što treba zahvaliti donedavnom predsjedniku Upravnog vijeća prof. dr. sc. Dragi Šubariću, te akademskoj zajednici i svim profesorima Veleučilišta. Podignuli smo kvalitetu na višu razinu, iz čega je proizašla visoka ocjena akreditacije – rekao je predsjednik Upravnog vijeća Veleučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac. Sudionike svečanosti pozdravio je i prodavaonicu otvorio gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

– Prije svega hvala gospođi Mariji Bajt na snažnom doprinosu pri osnutku požeškog Veleučilišta, hvala Upravnom vijeću koje ga je očuvalo, a novom dekanu što gradi njegovu iznimno uspješnu budućnost. Ovo je prvi pokazatelj toga jer posljednjih godinu dana Veleučilište u Požegi i Grad Požega ponovno dišu zajedno, jer bili smo i trebamo biti jedno, budući da je naše Veleučilište, usudio bih se reći, najvažnija institucija u našem gradu – poručio je gradonačelnik Puljašić.

U ulici Jagodnjak ovih je dana vrlo živo Počinju radovi na aglomeraciji, nastavljena gradnja kanalizacije

Nakon svečanog otvaranja priređena je degustacija ponajboljih vina studenata Veleučilišta.