Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
SPORT

Požeški brdski biciklisti uspješni u pet utrka

Foto: BBK Požega
Matej Skuzin bio je drugi na Platku, a solidne nastupe imali su Krešimir i Nino Pavičić.

Unatoč otkazivanju brojnih biciklističkih utrka zbog pandemije COVID-19, članovi Brdsko-biciklističkog kluba Požega redovito sudjeluju na onim utrkama koje se unatoč svemu održavaju te na njima bilježe vrlo zanimljive rezultate.

Požega Obnova Sokola korisnicima će donijeti udobnost i sigurnost, a Gradu uštede

Kolovoz i rujan bili su bogati aktivnostima. Požeški biciklisti nastupili su na pet utrka na Platku, Petnji, Velebitu, Dinari i u Samoboru te postigli zapažen uspjeh.

Prvu utrku nakon ljetne stanke imali su krajem kolovoza na području poznatog hrvatskog skijališta Platak iznad Rijeke. Vozilo se pet krugova dužine 4,4 km, a zablistao je Matej Skuzin, koji je u jakoj konkurenciji osvojio odlično drugo mjesto, dok su solidne nastupe imali Krešimir i Nino Pavičić. Uslijedili su ispiti na jezeru Petnja kod Slavonskog Broda, tzv. Majstorskoj cesti na Velebitu te na najjačoj ovogodišnjoj brdsko biciklističkoj utrci u Hrvatskoj u Samoboru. Krešimir Pavičić je na Velebitu pobijedio, dok su zapažene rezultate ostvarili Matej Skuzin, Marijana Leko, Tihomir Šatrović te mladi i svestrani požeški sportaš Filip Križanac koji se na Petnji okitio svojom prvom biciklističkom medaljom.

Seriju je završio ponovno Skuzin premoćnom pobjedom na petom usponu na Dinaru, koji je vožen od Knina do visoravni Duler.